Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Kepsut çiftçisi damızlık hayvanlarına kavuştu

Kepsut çiftçisi damızlık hayvanlarına kavuştu

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kepsut´ta düzenlenen damızlık koç dağıtım törenine katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kepsut´ta düzenlenen damızlık koç dağıtım törenine katıldı.
Balıkesir Kepsut´ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yüksek verimli ve nitelikli koyun ırklarını yaygınlaştırmak amacıyla 53 koyun yetiştiricisine, kurayla 66 baş Karacabey Merinosu ırkı damızlık koç dağıtıldı.
Bu proje kapsamında damızlık koç talebinde bulunan ve gerekli şartları taşıyan Kepsut ilçesinin Eşeler, Karcaören, Beyköy, Sarıfakılar, Mestanlar, Hotaşlar, Kalburcu, Osmaniye, Saraç, Mahmudiye, Merkez, Şermetler, Yaylabaşı, Örenharman, Dereli ve Keçidere Mahallelerinden toplam 53 yetiştirici % 25 yetiştirici katkı payı olarak 324 lira ödeyerek damızlık erkek toklu dağıtımından yararlandı.
Koç, dağıtım törenine Vali Yazıcı, AKP Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Şube Müdürleri ve yetiştiriciler katıldı.
Yazıcı, geçiminin büyük bir kısmı tarım ve hayvancılığa dayalı olan Balıkesir´de hayvan yetiştiriciliği adına böyle bir çalışmanın çok önemli olduğunu söyledi.
Daha sonra damızlık koçlar, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ve protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı