Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kepsut, çevreci arıtma tesisine kavuşuyor

Kepsut, çevreci arıtma tesisine kavuşuyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ tarafından yaptırılacak olan Kepsut Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisi´nin temelleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un katıldığı tören ile atıldı.

Türkiye´de ilk defa uygulanacak kapalı alanda bitkilerin de yardımıyla arıtma işlemi (IFAS) gerçekleştirilecek olan proje kapsamında 9 Km Kanalizasyon Şebeke ve Terfi Hattı 15 bin Kişilik Atıksu Arıtma Tesisi yapılacak.
Törenin açılış konuşmasını BASKİ Genel Müdürü Mustafa bayram yaptı. İnşa edilecek olan tesisin Türkiye´de bir ilk olduğunu ifade eden Bayram, tesisin çevreye hiçbir zararının olmayacağını söyledi. Bayram, İller Bankası´nın da bu tesisi bir ilk olarak gördüğünü belirtti.
Bayram´ın ardından Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Kaymakam Murat Atıcı, AK Parti Milletvekilleri Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı´da birer konuşma yaptı. Son olacak ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bir konuşma yaparak Kepsut´a yapılan büyükşehir yatırımları hakkında bilgiler verdi.
Kepsut´a dünyanın en modern arıtma tesisini inşa edeceklerini söyleyen Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak ilk önceliklerinin insan sağlığı olduğunu belirtti.
Türkiye´de bir ilk olacak olan arıtma tesisini kısa zamanda ilçeye kazandırmak istediklerini söyleyen Başkan Uğur, ?Kepsut´ta bir ilk olacak arıtma tesisimiz en kısa zamanda faaliyete geçecek. Gördüğünüz tesis 10 milyon 75 bin lira değerinde. Biz Büyükşehir olduktan sonra Kepsut´a yaptığımız yatırım 25 milyon. 10 milyonda şimdi yatırım yapıyoruz.? şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tesisi inşa edecek olan müteahhit firma yetkilisi ile pazarlık yapan Başkan Uğur, tesisin erken bitirilmesi için söz aldı. Daha sonra daların okunması ve kurban kesimi ardından başkan Uğur ve katılımcılar tesisin temellerini attı.
Haber Medkezi



AHMET KARAGÜL
30.03.2017 13:49:17
Sayın Yetkili, Tesisi inşaa eden firmanın adı haber de yer alsa daha iyi olmaz mıydı? Yani bu tür haberler de bürokratların, politikacıların isimlerine yer verilir ama inşaatı yapan firmanın adına yer verilmez. Merak etmeyin REKLAM olmaz. Bu işlere emek veren mühendislerin, işçilerin alın terine yazık oluyor... Not: Firma ile organik bir bağım yoktur. Yani bu şirkette çalışmıyorum.

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli