Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kentsel dönüşümden 300 dönüm alan etkilenecek

Kentsel dönüşümden 300 dönüm alan etkilenecek

Gönen İlçesinde, yaşama geçirildiğinde, Türkiye'de örnek gösterilecek projelerin başında yer alan Kentsel Dönüşüm projesi, Deri OSB'nin Karmaya dönüşmesine kilitlendi.

Gönen İlçesinde, yaşama geçirildiğinde, Türkiye’de örnek gösterilecek projelerin başında yer alan Kentsel Dönüşüm projesi, Deri OSB’nin Karmaya dönüşmesine kilitlendi.
300 dönüme yakın alana inşa edilmesi beklenen Kentsel Dönüşüm Projesi, özel sektör vasıtasıyla yaşama geçirilecek. Dev projenin yatırımcısının hazır olduğunu açıklayan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, “Teknoloji ve Sanayi Bakanlığımızın, Deri OSB’yi Karma Sanayi Bölgesi ilan etmesiyle birlikte Kentsel Dönüşüm projesinin yaşama geçmesi için düğmeye basılacak” bilgisi verdi.
Yakar: “Güney Marmara canlanacak”
Gönen’in sosyal ve ekonomik yaşamından, Gönen Çayı ıslahı ve arıtmasıyla çevre sorunlarına da kökten çözüm getirecek olan Kentsel Dönüşüm Projesinin yaşama geçirilmesi için gün sayılıyor.
Özel sektör tarafından inşa edilecek olan 1 milyar dolarlık Gönen Kentsel Dönüşüm Projesinin yatırımcısının hazır olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, “Acele kamulaştırma kararı da Bakanlar Kurulumuzdan çıktı. Gönen’e uygulanacak kentsel dönüşüm, ülkemiz genelinde amacına uygun örnek bir proje. Gönen’i, sağlık ve kongre turizminde Türkiye’nin merkezi yapacağına inandığımız kentsel dönüşüm inşa çalışmasını, Deri Organize Sanayi Bölgemizin Karmaya Dönüşmesiyle birlikte başlatacağız” diye konuştu.
Gönen’de her yönüyle değişim rüzgarı estirecek olan kentsel dönüşümün, Gönen gibi Güney Marmara Bölgesine de hareketlilik getireceğine inandığını anlatan Başkan Yakar, “Coğrafi konumundan dolayı birçok avantaja sahip olan Gönen, sağlık ve kongre turizminde merkez olacak. Gönen’e gelmek isteyenler, Bandırma üzerinden geleceğinden mutlaka çevre ilçelerimizde olumlu yönde etkilenecek” dedi.
Deri Organize Sanayi Bölgesinin, karmaya dönüşmesiyle birlikte deri sanayisinin Organize Sanayi Bölgesine taşınacağının da altını çizen Yakar, “Bakanlığımız, en geç Ocak ayı sonuna kadar Deri OSB’yi Karma ilan edecektir. Gönen’e bir şeyler katmaya çalışırken, var olan değerlerimizi de korumamız gerekiyor. Deri sanayisi, sağladığı istihdamla olduğu kadar dünyanın en kaliteli derisinin üretilmesinden dolayı Gönen’in en önemli değerlerinden bir tanesi olup yıkmadan, dökmeden ve kırmadan tabakhane esnafımızı taşıyıp, değerimizi koruyacağız” dedi.
Yakar: “Toplumun her kesiminden destek var”
Kentsel Dönüşüm projesinin, Gönen’de yaşayan 7’den 70’e herkesi ilgilendirdiğini belirten Başkan Yakar, “Gönen’de radikal değişimi beraberinde getirecek olan Kentsel Dönüşüm projesi, toplumun her kesiminin desteğini arkasına almış bir proje. Bu açıdan bakıldığında, projenin ne kadar önemli olduğu ve halkımızı heyecanlandırdığı da görülmekte” diyerek sözlerine ekledi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli