Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kent konseyinde seçim vardı

Kent konseyinde seçim vardı

100 bin nüfuslu Bandırmada yapılan kent konseyi toplantısı 10, 15 kişilik katılımla gerçekleşirken, Erdek kent konseyi toplantısında 150 kişinin yer alması Erdek halkının bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi.

100 bin nüfuslu Bandırma`da yapılan kent konseyi toplantısı 10, 15 kişilik katılımla gerçekleşirken, Erdek kent konseyi toplantısında 150 kişinin yer alması Erdek halkının bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi.
Erdek Kent Konseyi`nin, tüzüğünün görüşülüp kabul edilmesi, kadın ve gençlik meclisi ile çalışma guruplarının oluşturulması için Erdek Öğretmenevi`nde genel kurulunu gerçekleştirdi.    
Kaymakam, belediye başkanı, muhtarlar, meslek odaları, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile kent konseyine yasa gereği katılması gereken bürokratların katılımıyla düzenlenen genel kurulda 43 konsey üyesinden 30`u hazır bulundu.
Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan toplantının başkanlığını Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız yaparken, yürütme kurulunda, Mehmet Saçıl, Müeddep Taviloğlu, Levent Çalışkan, Sedat Önder, Fatih Payal, Mustafa Gümüştaş ile Recep Kara görev aldı.
Kent Konseyi toplantısının birincisinde yönetim kurulu belirlenmişti, bugün ise kent konseyinin on bir komisyonunda görev alacak isimlerin seçimi yapılacaktır şeklinde konuşan Kaymakam Kaygısız, konseyin amacını açıklayıp genel kurulun ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu ve komisyonlarda görev alacak isimleri belirlemek için açık oylamayla seçime gitti.
Yapılan seçimlerde; Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Yardım Komisyonu: Recai Eroğlu, Erhan Alphan, Recep Kara, Ali Aydın, Selma Baycan. İmar-Şehircilik Komisyonu: Birol Yıldızdağ, Köksal Paça, Şerif İlata, Ülker Tezçakar, Mevlut Kahraman. Tarihi Mirası Koruma Komisyonu: Erhan Göçmen, Ahmet Erarslan, Orhan Sarp, Alaattin Babuçcu, Erdoğan Lap. Afet-Kriz Yönetimi Komisyonu: Hamdi Özdemir, Hasan Gürbüz, İsmail Tüfek, Huri Güven, Mehmet Arslan. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Ömer Özkaynak, Hasan Kılıç, Ali Demiray, Ramazan Akdağ, Mustafa İlgen. Eğitim-Kültür-Sanat ve Spor Komisyonu: Adnan Arıuçar, Vecdi Yenişken, Mehmet Özpamukçu, Zafer Filiz, Şebnem Gürel. Çevre-Sağlık Komisyonu: Mahmut Ekiz, Şadi Bayraktar, Necati Gezgin, Metin Tırık, Ayhan Güder. Trafik-Ulaşım Komisyonu: Mustafa Çağlar, Ali Aydın, Fatih Payal, Hüseyin Vural, Derviş Bilgin. Tüketici Komisyonu: Sabri Çağlar, Hüseyin Kıroğlu, Muharrem Zengi, Vedat Özgen, Kemal Şekerci. Turizm-Kentsel Gelişme Komisyonu: Mustafa Sönmez, İnci Eker, İbrahim İlhan, Pakize Ciciler, Hasan Öğrenir. Kadın-Gençlik Komisyonu: Müeddep Taviloğlu, Canan Şensoy, Saime Takunyacıoğlu, Türkan Akdağ ve İlkay Lap`tan oluştu.
Seçimlerin sona ermesini takiben söz alan Erhan Göçmen, konsey başkanı Kaymakam Kaygısız`a, geçmişten günümüze ilçeye hizmet etmek için elini taşın altına koymuş, Erdek`te görev yapmış tüm belediye başkanlarının, bundan sonra gerçekleşecek toplantılarda isim isim okunup kendilerinin anılması teklifinde bulundu.
Kaygısız, Göçmen`in teklifini kabul edip, konseyin bir sonraki toplantılarında bu uygulamanın başlayacağı sözü verdi.
Eski kent konseyinde yürütme kurulunda görev alan DSP Erdek İlçe Başkanı Em. Alb. Hasan Gürbüz, Kaymakam Kaygısız`a isminin yürütme kurulundan neden çıkarıldığı ile komisyonlarda görevli isimler için kimlere danışıldığı sorusunu yöneltti.
Kent Konseyi Çalışma Yönergesi`ne göre yürütme kurulu ve komisyon üyelerinin belirlendiğini Gürbüz`e söyleyen Kaygısız, dilek ve temenniler bölümünde konuşması için Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı kürsüye davet etti.
Kent konsey çalışmasının çok bir öneme sahip olduğunu işaret eden Aysan, kent konseyine hepimiz dört elle sarılmalıyız. Kent Konseyi gibi oluşum benim her zaman hayalimde olan bir konuydu artık olağan yürütme haline geldi. Kent konseyi her birimizin, her bir üyenin, her bir komisyonun, komisyon üyesinin ayrı ayrı belediye başkanlığı veya meclis üyeliği yaptığı bir kurum olmuş oluyor. Artık ilçemiz için şu da olsaydı, bunu şöyle yapsaydık, bunu böyle yapamaz mıyız? isteğimizi icraata geçirmenin bir yoludur şeklinde konuştu.
Başkan Aysan, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "Sizlerin huzurunda başkanımız kaymakamımıza, yürütme kuruluna teşekkür ediyorum. Çok güzel çalışma yapıp, on bir komisyona uygun konuyla alakalı komisyon üyelerini belirlemişler. Burada biraz önce Em. Albayımız Hasan Gürbüz beyefendinin dediği gibi komisyonlarda, genel kurul üyelerimiz ile dışarıdan bazı vatandaşlarımızda görev almak isteyebilir. Bu arkadaşlarımız, başkanlığa ve yürütme kuruluna taleplerini sunduklarında, onların taleplerini değerlendireceklerdir. Bu konuyu çok önemsiyorum, çünki; kent konseyi önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde belediye başkanlık makamı kadar önemli bir yer olacaktır. Kent konseyinin almış olduğu kararlara, belediyemiz meclisi karar verecek uygulamalarını yapacaktır. Erdek`i görmek istediğiniz yere işte, hep birlikte el ele taşımanın en büyük yöntemidir. Komisyon üyesi arkadaşlarımızı görevlerini çok iyi yapacaklarına inanıyorum. Onun için katılımımızı yüksek tutalım ki, bir diğer toplantılarda daha kalabalık olalım. Bir sonraki toplantıları tenha ortamlarda yapmayalım. Önceki yıllarda Erdek`te çok tenha ortamlarda yapılan turizm toplantılarını bir hatırlayın. O günlerde düzenlenen turizm toplantılarındaki gibi, turizmin yalnız otel-motelcilerin elindedir anlayışıyla değil, hepimizin sorumluluğu olduğu bilinciyle hareket edip duyarlılığımızı hissetmemiz lazım. Çalışmalarımızı titizlikle yürütüp çevrenizdeki esnaf arkadaşlarınızla, dostlarınızla bu tip toplantılara tam bir katılım gerçekleştirelim. Belediye başkanı olarak söz veriyorum, çalışmalarınıza geniş zaman ayıracağım gibi çok önemseyeceğim ve elimden gelen gayreti, desteği sunacağım. İlçemize katma değer olarak bir şeyler katabilmek için artık birlikte çalışacağız. Aradığımız ortak neyse, birbirimize danışalım, tek bir düşünce değil, bir beyin fırtınası yaparak bütün düşünceleri bir yere toplayıp bir havuza, onun içerisinden çok güzel şeyler çıkaralım. İşte Erdek kent konseyimiz bunu gerçekleştirebilmek için bize büyük fırsat veriyor. Erdek kent konseyini siyasi bir kurum olarak görmeyip, hangi siyasi görüşten olursanız olun, lütfen tam katılım gerçekleştirelim ki Erdek`imizi özlediğimiz yere getirelim." 
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli