Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kent Konseyinde seçim öncesi Bizans oyunları

Kent Konseyinde seçim öncesi Bizans oyunları

Bandırma Kent Konseyi´nde 6 yürütme kurulu üyesi ile 2 yedek üye seçimi yapılacak.

Bandırma Kent Konseyi´nde 6 yürütme kurulu üyesi ile 2 yedek üye seçimi yapılacak.
Bilindiği gibi Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu´ndan 6 yürütme kurulu üyesi istifa etmiş, bunların yerine 6 yürütme kurulu üyesi ile 2 yedek üye seçimi yapılması kararı alınmıştı.
Bu gelişmeler üzerine Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, yönetmeliğin 13/(2) maddesinin kendisine verdiği yetkiye dayanarak Bandırma Kent Konseyi Genel Kurulu´nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantı 15 Nisan 2020 tarihinde, çoğunluk sağlanamaması halinde 22 Nisan 2020 tarihinde çoğunluk aranmadan yapılacak.
Bilindiği gibi Kent Konseyi Yönetmeliğine göre, Kent Konseyi Başkanı´nın görev süresi seçilmiş olduğu tarihten itibaren, ilk dönem için 2 yıl, ikinci dönem için 3 yıl.
Bandırma Kent Konseyi´nin seçim kararı alması beraberinde ilginç gelişmelerin yaşanmasına neden oldu.
Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Kocabıyık watsap hattından Kent Konseyi Üyesi 18 muhtarı Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´un bir isteğiyle ilgili konuyu görüşmek için davet ettiği öğrenildi.
18 muhtara ?Kent konseyi üyesi olan muhtar arkadaşlar ile Pazartesi günü saat 11.00´de ziraat odasında buluşalım Tolga başkanın bir isteği var onu görüşelim iyi akşamlar? daveti gönderilirken, Pazartesi günü gerçekleşen Ziraat Odası´ndaki toplantının içeriğini öğrenmek için görüşülen Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, bahsi geçen toplantıya kendisinin katılmadığını ve konunun içeriğini de bilmediğini, Ayyıldız Mahallesi Muhtarı Ali Derman´ın boş kağıda ne yazılacağı belli olmadığı için imza atmadığını söyledi. Diğer 18 Kent Konseyi Üyesi muhtarların ise boş kâğıda imza attıkları iddia edildi.
Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz´ü ne yapsak da devirsek, derdine düşüldüğünü üzülerek gözlemlediklerini dile getiren Kent Konseyi üyeleri, ?Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz ne yapmış? Kent Konseyi´ne ait ve depo olarak kullanılan odanın anahtarını vermemiş. Sen misin anahtarı vermeyen. Bir araya gelip sakin kafayla konuşmak varken, Bandırma´ya faydalı hangi işleri nasıl yapmayı düşünmek varken, iş boş kağıda imza attırmaya kadar düşmüş. Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Kocabıyık´ın görevi seçimle gelmiş, yine sizin verdiğiniz oylarla seçilmiş Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz aleyhine toplantılar düzenlemek mi? Boş kağıda imza atan 18 muhtar ne yazılacağını bilmeden boş kağıda attığınız imzalar arkanızdan ağlıyor.? Diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Erdem Özcan



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı