Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kenelere dikkat!

Kenelere dikkat!

İlçe Sağlık Müdürü Ilgaz: ?Pikniğe ve tarlaya gidenler dikkatli olmalı?

Bandırma İlçe Sağlık Müdürü Başak Şen Ilgaz, ?Kene açısından riskli bölgede değiliz ama yine de dikkati elden bırakmamak gerekir? dedi.

Önceki yıllarda, bu mevsimde, ülkemizin çeşitli yerlerinden kene ısırması nedeniyle ?Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi? hastalığı nedeniyle yaşamlarını yitiren vatandaşlarımız olduğuna dikkati çeken Ilgaz, şu uyarılarda bulundu:

?Kene açısından riskli bir bölgede bulunmuyoruz. Bölgemizde kene olayına daha çok hayvanlarda rastlanıyor. Ancak, yine de dikkatli olmakta yarar var. Pikniğe giden vatandaşlarımız, açık renkli giysileri tercih etmeli. Tarlada çalışanlar da dikkatli olmalı. Bu vatandaşlarımız, çoraplarını, pantolonlarının üzerine çekmeli. Gerek pikniğe, gerekse tarlaya çalışmaya giden vatandaşlarımız, evlerine döndüklerinde üstlerinde veya vücutlarında kene olup olmadığını mutlaka kontrol etsinler.?

Bilimsel ismi ?Kırım-Kongo Hemorojik Ateş(KKHA) olup, keneler tarafından taşınan ?Nairovirüs? isimli bir mikrobiyal etken şeklinde ortaya çıkan ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyredip, hayvan kaynaklı enfeksiyondur. Son yıllarda tedavide görülen gelişmelere karşın bu enfeksiyonlarda ölüm oranının hâlâ çok yüksekliği dikkati çekiyor.

Haber : Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kenelere dikkat
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli