Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kemer önünde SİT isyanı

Kemer önünde SİT isyanı

Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcının, beldelerine bağlı Kemer Önü Mahallesinin sahil yürüyüş bandını yeniden düzenleyerek, çağdaş bir konuma getirmesi, sit engeline takıldı.

Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı`nın, beldelerine bağlı Kemer Önü Mahallesi`nin sahil yürüyüş bandını yeniden düzenleyerek, çağdaş bir konuma getirmesi, sit engeline takıldı. Bandırma`nın Edincik Beldesi Belediyesi mücavir alanı içinde, Bandırma-Erdek-Edincik yol kavşağında yer alan 55 hanede, 150 kişinin yaşadığı Kemer Önü Mahallesi`nde oturan vatandaşlar, Kyzikos ören yerine yakınlığı öne sürülerek yapılan şikâyetler üzerine sahil yürüyüş alanının sit soruşturma kapsamına alınmasına isyan ettiler. Bu nedenle yıkımı gündeme gelen sahil yürüyüş alanı üzerinde bir araya gelen Kemer Önü sâkinleri, yürüyüş alanının sit soruşturma kapsamına alınmasına tepkilerini dile getirdiler. Kyzikos kazı heyeti başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Koçhan ve kazı ekibinin de konuk olarak hazır bulunduğu yemekli toplantı sırasında konuşan Kemer Önü Güzelleştirme Derneği Başkanı Tayfun İçinak, şunları söyledi: "Kemer Önü, her ne kadar Kyzikos ile bağlantılı olsa da, bugüne dek mahallemizde arkeolojik açıdan en küçük bir kanıta rastlanmamıştır. Bu nedenle Anıtlar Yüksek Kurulu`nun, mahallemizde bir an önce çalışmalarını tamamlayarak, hak sahiplerinin önünü açıp, mağduriyetlerini önlemesini bekliyoruz. Buna paralel olarak da, kurulun, en kısa süre içinde incelemelerini yaparak, sit kapsamının koordinatlarını belirlemesini istiyoruz."
Yıllardır tamamen kumsal ve bataklık durumunda, çevresel ve görsel kirlilik içinde bulunan sitelerinin önündeki sahil bandını çağdaş bir yapıya kavuşturup, yaz aylarında binlerce kişiye hizmet verecek biçimde düzenleyen Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı`ya mahalle sâkinleri adına teşekkür eden dernek başkanı İçinak, "Belediye başkanımız, göreve başlaması ile birlikte Kemer Önü mahallemizin önündeki çirkin görüntüyü kaldırarak, yaşanabilir bir konuma getirmiştir. Bu proje, ticari ve kalıcı bir yapılaşma değildir. Bölgeye yapılan sadece 40 tane fidan, 20 elektrik direği ve zemin üzerine dizilmiş, bordür çerçeveli paket taşından ibarettir. Bu çalışmayı kalıcı yapı statüsüne sokarak sorumlu aramak, ancak bizim ülkemizde görülen traji komik bir olaydır."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli