Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kazdağlarının geleceği için önemli kararlar alındı

Kazdağlarının geleceği için önemli kararlar alındı

Merkezi Edremit'te bulunan Balıkesir Bölgesinden 5, Çanakkale Bölgesinden 8, ve İzmir Bölgesinden 2 Belediyenin üyesi olduğu Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği (K.M.B.B.) 2015 yılı 1.Olağan Meclis Toplantısı 18 Nisan günü Edremit Belediyesi Meclis

Merkezi Edremit'te bulunan Balıkesir Bölgesinden 5, Çanakkale Bölgesinden 8, ve İzmir Bölgesinden 2 Belediyenin üyesi olduğu Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği (K.M.B.B.) 2015 yılı 1.Olağan Meclis Toplantısı 18 Nisan günü Edremit Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. 17 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Kaz Dağı ve Madra Dağının geleceğini ve çevreyi ilgilendiren birçok önemli karar alınırken 1 yıl süre ile görev yapacak olan Birlik Encümen Üyeleri, Plan Bütçe Komisyon Üyeleri ve Çevre Komisyonu Üyeleri seçimleri yapıldı.
2011 yılından bu yana Birlik Başkanlığını sürdüren Cahit İnceoğlu'nun Meclis Başkanı sıfatı ile yönettiği bu meclis toplantısında 2014 yılı Faaliyet Raporu ve Kesin Hesap Raporları oy birliği ile onaylandı. Raporların onaylanması üzerine kısa bir teşekkür konuşması yapan Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu, Birliğimiz, ülke genelinde kurulmuş köklü bir geçmişe sahip, üye sayısı ve bütçe büyüklüğü açısından Ulusal ve Bölgesel bazda faaliyet gösteren 24 birlik arasında birçok birlikten çok daha aktif bir konumda bulunmaktadır. Öte yandan birliğimiz, Tarihi Kentler Birliği dışında vizyonu çevrecilik olan ilk ve tek Belediyeler Birliği olma özelliğini sürdürmektedir. Günümüzde ülke genelinde doğayı, havayı, suyu ve dolayısı ile tüm canlı yaşamı tehlikeye atan, tehdit eden faaliyet ve girişimler giderek artmaktadır. Elbette birincil görevimiz kuruluş amacımız olan Kaz Dağlarımızda ve Madra Dağımızda çeşitli yöntemlerle başlatılan doğa katliamlarına karşı mücadele vermektir. Ancak bu memleket bizim, yurdumuzun her noktasında girişilen doğa ve çevre tahribatına karşı mücadele vermeliyiz. O nedenle önümüzdeki dönemde özellikle ege ve Marmara bölgelerindeki diğer belediyeleri de birlik çatısı altına davet edeceğiz ve güç birliğimizi büyüteceğiz. Amacımız daha yaşanılır çevre ve daha yaşanılır kentler oluşturmak olmalıdır. Gelecek kuşaklara daha yaşanılır bir dünya bırakmalıyız. Unutmayalım ki; Doğa bize, atalarımızdan kalan bir miras değil, gelecek kuşaklara bırakacağımız bir emanettir.” diye konuştu.
Birlik Meclisinin aldığı birçok karar yanı sıra 160 ülkeden 1200'ün üzerinde Hükümet kuruluşu ve sivil toplum örgütünün üye olduğu Sekretaryası İsviçre'nin Cenevre Kentinde bulunan, doğal hayatın bütünlüğünü korumak, kaynakların hakça ve sürdürülebilir kullanımı konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla faaliyet göstermekte, çevre ve doğanın korunması ve sürdürülebilir çevre yönetiminin sağlanmasına yönelik uluslararası çabaları organize etmekte, doğanın korunmasına yönelik politikaların geliştirilmesine katkıda bulunmakta olan ‘'Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN)'ne Birliğin üye olmasının oy birliği ile kabul edilmesi, konuşmacılar tarafından Birliğin Kaz Dağlarının UNESCO Doğal Dünya Mirası Listesine alınması projesine önemli bir katkı sağlayacağı dile getirildi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli