Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kazdağlarında sanat etkinliği

Kazdağlarında sanat etkinliği

Dünyaca ünlü darbuka ustası Mısırlı Ahmet´in 6 farklı ülkeden toplam 90 öğrencinin katılımı ile Kazdağları eteklerinde gerçekleştirdiği 8. Uluslararası Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı sona erdi.

Dünyaca ünlü darbuka ustası Mısırlı Ahmet´in 6 farklı ülkeden toplam 90 öğrencinin katılımı ile Kazdağları eteklerinde gerçekleştirdiği 8. Uluslararası Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı sona erdi.
Mısırlı Ahmet ve öğrencileri kampın son haftasında Akçay Cumhuriyet Meydanı´nda mini bir konser verdi.
Dünyaca ünlü darbuka sanatçısı Mısırlı Ahmet tarafından her yıl Edremit Kazdağları eteklerinde gerçekleştirilen yaz kampının 8.si ilçeye bağlı Güre Mahallesi´nde düzeledi.
Edremit Belediyesi ve İstanbul Ritim Derneği´nin destek verdiği 8. Uluslararası Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı´na İtalya, İspanya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve Ekvator´dan öğrencilerinde yer aldığı toplam 90 kişi katıldı.
15 gün süren kamp boyunca, Ritim Atölyesi, Ritim Başlangıç Seviyesi, Seramik, Yoga, Tiyatro, Sanatsal Hareket Performansı ve Anadolu Mutfağı atölyelerinde öğrencilere eğitimler verildi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´da kampı ziyaret ederek Mısırlı Ahmet ve öğrencileri ile görüştü. Kampın son haftası Mısırlı Ahmet ve öğrencileri tarafından Akçay Cumhuriyet Meydanı´nda bir konser verildi. Konserde Azerbaycan´ın ünlü sanatçılarından Babek´te sahne alarak bir eser seslendirdi.
Mısırlı Ahmet adı ile bilinen dünyaca ünlü darbuka ustası Ahmet Yıldırım yaptığı açıklamada ?Kazdağları ile artık aile olduk. Bu ağaçlar, bu toprak bizi tanıyor ve çok seviyor. Onlar bize çok güzel duygularla yöneliyorlar ve her sene yeni besteler, yeni ritimler çıkıyor. Kazdağları çok özel bir yer ve çok yüksek bir enerjisi var. Dünyanın her yerinden gelen insanlar aynı şeyi diyor ve demek ki bizlerde yanılmıyoruz. Sanata ağırlık vermek için buradayız. Her sene farklı oluyor. Konsept aynı aslında ama her sene sürprizlerle dolu insanlar geliyor. Farklı insanlarla çalışıp paylaşımlarda bulunuyoruz. Bu sene Azerbaycan´ın ilk üç sesinden birisi olan Babek geldi. Senin milletine, dinine, diline girmeden aynı ritimde buluşabiliyorsunuz ve bu bizleri bütünleştiriyor. Burada yaşayan, burada tatil yapan insanlara bu duygu aktarımını bu paylaşımı sağladıktan sonra, hayatımızın sanatla birlikte daha da güzelleşeceğine inanıyorum. Her insanın sanata ölene kadar ihtiyacı var. Sanat bir toprağın, bir ulusun dünyaya açılan en önemli kapısı ve bu noktada bizlere 2009´dan beri sonsuz destek veren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın sanata olan sevgisi, beni zaten hayranlıkla burada kamp yapmaya zorluyor. Onun bize yaklaşımı, bize tutumu, bize desteği, ne ihtiyacınız var? demesi, böyle bir tavırla yaklaşması, bizim için daha yeni sanatlara, yeni ışıklara yol açmamıza neden oluyor. Hayat böyle güzelleşiyor. Edremit Belediye Başkanı Sayın Kamil Saka´ya sanata olan sevgisinden bizlere olan desteğinden dolayı minnet duyduğumu ifade ediyorum? dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´da, Güre ile özdeşleşen bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda çok daha kalabalık, çok daha aktif etkinliklerle birlikte beraberce yapmayı hedeflediklerini açıkladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli