Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kazdağları Paneline halktan yoğun ilgi

Kazdağları Paneline halktan yoğun ilgi

Kazdağları'nın eteklerinde ki Edremit'in Mehmet Alan Mahallesi'nde, 22 Mart Dünya Su Günü'nde Dünya Su Günü ve Kazdağları`nın Geleceği" konulu panel düzenlendi.

Kazdağları’nın eteklerinde ki Edremit’in Mehmet Alan Mahallesi’nde, 22 Mart Dünya Su Günü’nde “Dünya Su Günü ve Kazdağları`nın Geleceği" konulu panel düzenlendi.
Kazdağları’nın doğal güzelliklerinin Hidroelektrik Santralleri ve madencilik faaliyetleri gibi etkenlere kurban edilmemesi gerektiğinin anlatıldığı panele Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve çok sayıda vatandaş katıldı.
22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle Edremit Belediyesi, Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ile Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfez Şubesi tarafından Mehmet Alan Mahallesi`nde "Dünya Su Günü ve Kazdağları`nın Geleceği" konulu panel düzenlendi.
Av. Zehra Tuna, Av. Yakup Okumuşoğlu (ÇEHAV), Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Prof. İlyas Yılmazer`in konuşmacı olarak yer aldığı panelde Kazdağları’nın doğal güzelliklerinin Hidroelektrik Santralleri ve madencilik faaliyetlerine kurban edilmemesi gerektiği dile getirildi.
Panel de bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Mutlaka insanoğlunun enerjiye ihtiyacı var. Mutlaka insanoğlunun kullanabileceği suya ihtiyacı vardır. Biz `Su akar, Türk bakar` dedirtmemeliyiz. Ama bunların hepsinin de nasıl yapılacağını, nasıl suya yön verilecek ise bunun ne şekilde verileceğini en iyi biz biliriz. Çünkü yüz yıllardır o suyla beraber biz yaşıyoruz. Binlerce yıldır o suyun için biz içiyoruz, o sudan biz tat alıyoruz. Biz keyif alıyoruz. Zararı varsa biz o zararı çekiyoruz. Onun için bize sorulmadan yapılacak olan her türlü iş ve eylemin dimdik karşısında duracağız.” dedi.
Başkan Saka, panelde bir soru üzerine “Edremit Belediyesi olarak ilçe sınırlarında çevre felaketi yaratabilecek hiç bir uygulamaya izin vermeyecekleri yanıtı verdi.
Panelin ardından katılanlar tarafından baraj projesinin olduğu alana doğa yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar tarafından Kazdağları’nın korumak için mücadeleye devam edeceklerini belirten dövizlerle sloganlarla yürüdüler.
Panele Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Balıkesir Milletvekili Namık Havutca, CHP Edremit İlçe Başkanı Enver Enligün, Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, milletvekili aday adayları ve vatandaşlar katıldı.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli