Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kazdağları zirvesinde resim sergisi

Kazdağları zirvesinde resim sergisi

Edremit ilçesi Kazdağları´nın 1726 rakımlı zirvesinde resim sergisi düzenlendi.

Edremit ilçesi Kazdağları´nın 1726 rakımlı zirvesinde resim sergisi düzenlendi.
Türkmen ve yörüklerin yayla şenlikleri gerçekleştiği günün başlangıç gününde düzenlenen serginin açılışını Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve Edremit Belediye Başkan Vekili Mehmet Ertaş geçekleştirdi.
Türkmen geleneklerine dikkat çekilen ?Sarıkız ve Kazdağları Endemik Bitkileri´ konulu resim ve fotoğraf sergisi Kazdağları´nda düzenlenen ilk sergi oldu.
Fotoğraf sanatçısı Haşmet Demirbil ve ressam Serhan Kerestecioğlu Kazdağları´nın ziresinde fotoğraf ve resim sergisi düzenledi. Sergi de Kazdağları, sarıkız, mitoloji ve endemik bitkiler yer aldı.
Bölgede yaşayan Tahtacı Türkmenleri´nin, 5 asırdır devam eden ve her yıl Ağustos ayında düzenledikleri, 10 günlük Kazdağları etkinliğine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan sergiye Edremit protokolü, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreninde konuşan Kaymakam Ali Sırmalı, ?Kazdağları bizim en önemli değerimiz. Burada her yıl Türkmen ve Yörük köylülerimiz yaklaşık 10 gün boyunca konaklıyor ve geleneklerini yaşatıyor. Bu kültür yüzyıllardır devam ettiriliyor. Kendilerinin her zaman yanlarındayız. Onlar kültür elçilerimiz? dedi.
Konuşmalardan sonra, Karataş tepesi ve Sarıkız türbesinin bulunduğu zirvelere ziyaretler gerçekleştirilip, hatıra fotoğrafları çekildi.
Fotoğraf sanatçısı ve Kazdağları Alan Kılavuzu Haşmet Demirbil, tüm katılımcılara ve serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Demirbil, katılanlara Sarıkız, Kazdağları´nın mitolojik tarihi ve endemik bitkiler hakkında bilgiler verdi. Kazdağları Milli Park Müdürlüğü´ne de bu tür bir organizasyona verdiği destek için teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli