Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Kazdağı Ekofest 2017 için geri sayım başladı

Kazdağı Ekofest 2017 için geri sayım başladı

Çadırı çıkarıp sırt çantası hazırlamaya, şehrin yüksek binalarını birkaç günlüğüne de olsa geride bırakarak iki yanındaki çam, göknar ve zeytin ağaçlarına kuşlar konan yollara çıkmaya...

Çadırı çıkarıp sırt çantası hazırlamaya, şehrin yüksek binalarını birkaç günlüğüne de olsa geride bırakarak iki yanındaki çam, göknar ve zeytin ağaçlarına kuşlar konan yollara çıkmaya, zamanı, kurulan alarmlardan, yetişmeye çalışılanlardan değil de doğanın renklerinden, gölgelerden anlamaya, yıldızlarla uyuyup güneş, karşı tepenin ardından yükselirken uyanmaya, toprakla bir olup suyla akmaya, kamp ateşinin etrafında buluşup Kaz Dağı´ndaki tüm canlıları ve yaşamı tehdit eden projelere karşı bir kez daha yan yana, güçlü bir ses çıkarmaya az kaldı.
Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kazdağı Ekofestivali, 16- 20 Ağustos 2017 tarihleri arasında Kazdağı´nda gerçekleştirilecek.
Kazdağı Ekofest 2017´nin buluşma noktası, geçen yıllarda olduğu gibi Çanakkale - Küçükkuyu ile Balıkesir - Altınoluk arasındaki Narlı Köyü´nün üstünde, Darıdere Tabiat Parkı´nın yakınındaki Fidanlık Mevkii olacak.
Kazdağı Ekofest 2017´nin festival programında, içinden toprak geçen söyleşiler, etkinlikler öne çıkıyor.
16 Ağustos Çarşamba günü kamp alanına girişlerin başlayacağı festivalin ilk akşamı ateşler yakılacak ve müzikler eşliğinde, suyla, ormanla, toprakla buluşulacak.
17 Ağustos Perşembe günü saat 11.00´de festivalin geleneksel çorbasının ikramıyla açılacak festival, çeşitli spor etkinlikleri, atölyeler, paneller, söyleşiler, dinletiler ve konserlerle devam edecek.
Sabahları çocuk ve yetişkin yogası, taichi, reiki-meditasyon, doğa yürüyüşü, voleybol gibi spor etkinliklerinden sonra tüm gün sürecek atölyelerde çamur ve seramikle tanışılacak, geri dönüşümden çocuk oyuncakları, ahşaptan oyuncaklar ve arkadaş bilekliği yapılacak. Dans edilecek, bedenler doğanın ritmine uyumlu bir şekilde hareket ettirilecek, nefes alma teknikleri ve şiddetsiz iletişim öğrenilecek ve toprağın ruhsal sağaltıma etkisini konuşulacak. Ağaç gözlem turu ve ekosistem inceleme turları yapılacak, masal çemberi oluşturulacak, şiirle ve yaratıcı dramayla hoş saatler geçirilecek.
Öğleden sonraları ise, 17 Ağustos Perşembe günü "Yerel Yönetimler ve Toprak" başlıklı panelde Çanakkale, Edremit ve Küçükkuyu Belediye Başkanları ile sohbet edilecek.
18 Ağustos Cuma günü, ?Bütüncül Yönetim ve Toprak? panelinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyeleri ile birlikte olunacak. "Doğada İnsanın Evrimi", "Ekosistem İçerisinde Toprak", ?Toprağın Cinsiyeti", "Toprağın Türküsü", "Toprak ve Ekonomi", ?Toprak, İnsan ve Sanat? başlıklarında söyleşiler gerçekleştirilecek. "Tohum ve Toprak" konulu söyleşide, Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı´nın tanıtımı yapılacak.
"Kara Atlas" , "Topraksızlar Hareketi", "Toprağın Kiri" belgesellerinin de gösteriminin yapılacağı Kazdağı Ekofest 2017´nin sahnesinde her akşam canlı müzik olacak. Cümbüş Cemaat, Etnic Band, Ahmet Beyler, Şantiye, Devran gruplarının yanı sıra, Hüseyin Fırtına sahne alacak. Onur Nevşehir´in standup gösterisi hem eğlenip hem düşünecek.
"Kazdağı´na Yönelik Tehditler, Çözüm Önerilerimiz" başlıklı STK forumunda ise bölgedeki STK´lar bir araya gelip Kazdağı ve çevresinin Bölge´nin daha iyi korunması için yapılması gerekenleri konuşacaklar.
Festival, tamamen gönüllü çalışmalarla ve Çanakkale, Edremit, Küçükkuyu Belediyeleri ve Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği´nin destekleriyle gerçekleştirilecek.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı