Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kaz Dağlarında 19 Mayıs Gençlik yürüyüşü

Kaz Dağlarında 19 Mayıs Gençlik yürüyüşü

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın katkı sağladığı, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kazdağları Dağcılık Arama Kurtarma İhtisas Kulübü´nün organize ettiği ?19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü? 21 Mayıs Cumartesi günü

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın katkı sağladığı, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kazdağları Dağcılık Arama Kurtarma İhtisas Kulübü´nün organize ettiği ?19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü? 21 Mayıs Cumartesi günü Kazdağlarında yapıldı.
Kazdak Dağcılık Kulübü rehberliğinde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı anısına düzenlenen etkinlik 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü sabah Edremit´te Şehit Hamdi Bey Meydanında Atatürk Anıtına Saygı Duruşu, İstiklal Marşı´nın Okunması ve Çelenk sunulması ile başlandı.
Daha sonra Edremit´ten başlayan dağ yürüyüşü Eybek Tepesi zirvesine (1350 mt) çıkılıp oradan Çanakkale´nin Kalkım bölgesine inilerek son buldu.
Yürüyüş 23 km.lik Parkur 7,5 Saat sürdü. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve bağlı birimleri temsilen İl Müdür Yardımcısı Abdullah Poyrazlı, Numan Özel, Yılmaz Türk ve Şaban Akkuş ile Kazdağ Dağcılık, İda Dağcılık ve Keşif Yolcuları kulüplerini temsilen 27 kişi katıldı.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false