Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kayseri´deki terör saldırısında yaralanan er Erdal Köse:

Kayseri´deki terör saldırısında yaralanan er Erdal Köse:

?Hiç bir zaman birliğimizi bozamazlar?

Kayseri´deki terör saldırısında yaralanan er Erdal Köse (20), Kayseri´deki 4 günlük tedavisinin ardından memleketi Balıkesir´e getirildi. Durumunun iyi olduğunu söyleyen Köse, terör belasına seslenerek ?Bu olaylar ne kadar olursa olsun, hiç bir zaman birliğimizi bozamazlar, bu vatanı yıkamazlar? dedi.
Balıkesir´in merkez ilçesi Altıeylül´ün Balıklı Mahallesi´ndeki baba evine getirilen Köse, yaptığı açıklamada durumunun iyi olduğunu belirtti.
7 aydır asker olduğunu ifade eden Köse, şunları kaydetti: "Ankara Polatlı´da 45 günlük acemilik dönemini yaptım. Daha sonra Kayseri 1. Komando Tugayında askerliğime devam ettim. Yine herzamanki gibi çarşı iznine çıkıyorduk, cumartesi sabahı. Tugaydan arkadaşlarla otobüse bindik. Erciyes Tıp Fakültesi önüne gelince 2 arkadaş durakta inmek istedi. Arkadaşlar indi, kapılar kapandı. O anda ben görmedim ama sol tarafımıza araç yaklaştı. Ben otobüsün ön koltuklarında oturuyordum. Biran patlama oldu ben ne olduğunu fark edemedim. Patlama olunca ön kapının camından kendimi dışarı attım. Tıp Fakültesi yakındı. Ben yürüyerek gittim çok fazla bir şeyim yoktu. Acile gittim tedavi olmak için. Patlama sonrası sol ayak bileğimde hafif bir çatlama var, başımın sol tarafından bir kaç dikiş var ve sol işaret parmağımda biraz yaralanma oldu. Genelde cam kesikleri. Şuan 60 günlük bir rapor aldım. Tedavi devam ediyor. 60 günün sonunda tekrardan vatani görevimi tamamlamak için askere gideceğim."
Yaşanan saldırıda şehit olanlar için çok üzüldüğünü aktaran Köse, "Bu olaylar ne kadar olursa olsun, hiç bir zaman birliğimizi bozamazlar, bu vatanı yıkamazlar. Biz olay sonrasında gerek hastanede gerekse hastaneden taburcu olunca devletimizi hep yanımızda hissettik. Doktor, hemşire, devlet büyüklerimiz hep yanımızdaydı. Allah razı olsun herkesten." dedi.
Baba İsmail, anne Cevriye ve ağabey Uğur, Köse´nin sağlık durumunun iyi olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi ve devletin kendilerine göstermiş olduğu destekten ötürü teşekkür etti.
Haber: İlkan Toprak



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı