Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kaynak sularına da sayaç takma zorunluluğu geldi

Kaynak sularına da sayaç takma zorunluluğu geldi

Erdek Belediyesi Su-Kanalizasyon İşletme Müdürü Mehmet Taşdelen Yeraltı Suları Kanununda yapılan değişiklikle bundan böyle kuyu, galeri, tünel ve benzeri yerlerden çekilecek içme...

Erdek Belediyesi Su-Kanalizasyon İşletme Müdürü Mehmet Taşdelen Yeraltı Suları Kanunu`nda yapılan değişiklikle bundan böyle kuyu, galeri, tünel ve benzeri yerlerden çekilecek içme, sulama, kullanma endüstri ve sanayi suyu miktarının sınırlandırıldığını belirtti.
25 Şubat 2013`den itibaren, yeraltı suyu kullanacak abonelerin, ön yüklemeli su ve elektrik sayaçlarını kendi olanakları ile kuyularına taktıracaklarını dile getiren Taşdelen, böylece belirlenen kapasite dışında suyun kullanılamayacağına dikkat çekti.
Taşdelen, konuyla ilgili yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Su ve Orman Bakanlığı 167 Sayılı Yeraltı Suları Hakkındaki Kanun`a eklenen `Kuyu, galeri, tünel ve benzerlerinden çekilecek yer altı suyu miktarının tespitini sağlayacak ölçüm sistemleri kurulmadan, kullanma belgesi verilemez. Bu ölçüm sisteminin özellikleri yönetmelikle belirlenir` maddesi uyarınca, su temini amacıyla derinlikleri 10 metreyi geçen, yatay veya dikey doğrultuda açılan her türlü galeri, tünel ve sondaj kuyuları için ölçüm sistemlerinin takılması zorunluluğu getirildi. Kanunun uygulaması Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü`ne verildi."
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli