Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kaymakam Kaygısız yaşlı insanlarımızı unutmadı

Kaymakam Kaygısız yaşlı insanlarımızı unutmadı

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile Erdek Sağlık Gurup Başkanı Dr. Mahmut Ekiz, Yaşlılar Haftası nedeniyle ilçemizde ikamet eden Hüseyin (89) ve Rabia (77) Keser Ailesi ile eşi vefat ettiği için yalnız yaşayan Ruhi Omaçı (78) evlerinde ziyaret etti.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile Erdek Sağlık Gurup Başkanı Dr. Mahmut Ekiz, Yaşlılar Haftası nedeniyle ilçemizde ikamet eden Hüseyin (89) ve Rabia (77) Keser Ailesi ile eşi vefat ettiği için yalnız yaşayan Ruhi Omaç`ı (78) evlerinde ziyaret etti. 
Yaşlı ailelere yapılan ziyarette, hal ve hatırlarını sorup başta sağlık durumları olmak üzere kendileriyle yakından ilgilenen Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Yaşlılara Saygı Haftası hakkında bilgi verdi.
Yaşlıları, kültürel mirasımızın canlı tanıkları olarak, geçmişi aydınlatan ve geleceğe ışık tutan en değerli varlıklar olarak niteleyen Kaygısız, "Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayıp, ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir." dedi.
"Bereket Büyüklerle Beraberdir" sözüyle konuşmasına devam eden Kaygısız, bu ünlü sözün bize bildirdiği gibi huzurumuz için yaşlıların iyi dilek ve temennilerine ihtiyacımız bulunduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Her bireyin kendisinin de bir gün yaşlanacağının bilincinde olması ve geleneklerimizden edindi-ğimiz öğretiler sayesinde Ata kabul edilen ve saygı gören yaşlılarımız toplum olarak bizim için her zaman baş tacı olmuşlardır. Bu gerçek Milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de bizlere düşmektedir. Günlük hayatımızda büyüklere karşı davranışlarımız çocuklarımız için örnek teşkil edecek ve bu sayede bu güzel geleneğimizin yaşatılması sağlanacaktır. Bu vesileyle, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yaşlılar Haftası" istemeden de olsa ihmal ettiğimiz büyüklerimizi ziyaret ederek gönüllerini almak için bir fırsat olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, deneyimleriyle her zaman biz evlatlarına yol gösteren değerli büyüklerimizin `Yaşlılar Haftası`nı kutluyor, hepsini saygı ve muhabbetle selamlıyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli