Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kaymakam Kaygısız; müstahsili ziyaret etti

Kaymakam Kaygısız; müstahsili ziyaret etti

Erdekte, zeytin hasadı tüm hızıyla devam ederken, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile Erdek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, zeytin bahçelerini dolaşıp çiftçilerle devam eden hasat hakkında bilgi aldı.

Erdek`te, zeytin hasadı tüm hızıyla devam ederken, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile Erdek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, zeytin bahçelerini dolaşıp çiftçilerle devam eden hasat hakkında bilgi aldı.
Kaymakam Kaygısız`ın ziyaret ettiği bölge Erdek Gedeve Bölgesiydi.
`Marmara Bölgesinde Zeytin Entegre Mücadele Araştırma, Uygulama ve Eğitim Projesi` kapsamında pilot zeytin bahçesi olarak seçilen çiftçi İbrahim Ceyhanlı``ya ait bahçede incelemede bulunan Kaymakam Kaygısız ve Tarım Müdürü Yazar, söz konusu bahçede 1000 ağaç Gemlik tipi zeytin bulunduğunu belirtti.
Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü`nün, söz konusu bahçede zeytin entegre mücadele kapsamında zeytin hastalık ve zararlıları ile ilgili kontrol çalışmalarının yapıldığını ifade eden Kaygısız, hasat mevsiminin tüm çiftçiye hayırlı olmasını diledi.
Zeytin ürünündeki mantar hastalığı ile ilgili zeytin bahçesinde inceleme yapan Kaymakam Kaygısız,  "İlçemiz zeytin alanları için büyük tehdit oluşturan zeytin meyvelerindeki mantarlaşmanın önüne geçilmesi amacıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İzmir Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünün ortak çalışması kapsamında zeytin bahçelerinden mantarlı zeytin örnekleri alınarak incelemeye tabii tutulmuştur. Söz konusu mantar zeytinin et kısmında çamurlaşmaya neden olmaktadır. İlçemiz zeytinlerinin sofralık olmasından dolayı mevcut mantarlı meyvelerin zeytin kalitesini düşürdüğü açıktır. Özellikle sofralık zeytinlerde sarnıçlardaki bekleme sürecinde zeytinlerde yumuşamadan kaynaklı kusurlar oluşmaktadır. Konu ile ilgili üniversite ve araştırma kuruluşları ile konunun çözümüne yönelik çalışmalar devam etmektedir" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli