Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kaymakam Kaygısız, genç yelkencilerle buluştu

Kaymakam Kaygısız, genç yelkencilerle buluştu

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Bandırma Erdek Yelken Kulübünün kullanımına tahsis edilen Banvit Sosyal Tesislerini ziyaret etti.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Bandırma Erdek Yelken Kulübünün kullanımına tahsis edilen Banvit Sosyal Tesislerini ziyaret etti.
Geçtiğimiz yıllarda Erdek Düzler Mevkiinde Ziraat Bankası Eğitim ve Dinlenme Tesisleri olarak kullanılan, bugünün Banvit Sosyal Tesislerini ziyaret eden Kaygısız, yelken sporu antrenörleri ve genç sporcularla buluştu.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle, 1-2 Temmuz tarihleri arasında, Denizcilik ve Kabotaj Yelken Yarışması'nın düzenlendiği, Banvit Sosyal Tesislerine giden, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız'a, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdem Eren eşlik etti.
Güney Marmara Bölgesi gençlerine hizmet vermek için 1999 yılında kurulan Bandırma Erdek Yelken Kulübü tarafından, Banvit Sosyal Tesislerini kullanan sporcu ve antrenörlerini ziyaret eden Kaymakam Kaygısız'a, yaz aylarında öğrencilere yönelik 8-15 yaş arası optimist, 15 yaş üstü 4.7 Laser Yelkenciliği kurslarının, antrenör eşliğinde 15 günlük periyotlar halinde verildiği aktarıldı.
Yelken kursları hakkında bilgi veren antrenörler, yelken kurslarında bütün spor dallarında, sporun yapıldığı ortama, şartlara, araçlara, hareketlere çok küçük yaşlarda uyum sağlamak için metotların ortaya konduğunu anlattı.
Yelkenciliğe 6 yaşından itibaren başlanabileceğini kaydeden antrenörler, dünya üzerinde erken başlamada en gözde tekne optimisttir. Ayrıca, optimist çocukların suyu rüzgarı tanıması, tekne bakımını, korumasını, denizcilik geleneklerini çok erken tanımasını sağlayan bir teknedir. Fiberglas malzemeden yapılan Laser ise hafif olması, kolay taşınabilmesi, yelken yarışları için uygun olması nedeniyle çok tutulan bir yelken sınıfı olmuştur ve standart tipi yalken ile olimpiyatlarda yarışan bir sınıfı olarak açıkladı.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli