Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Kaymakam Kaygısız Gazeteciler Gününü kutladı

Kaymakam Kaygısız Gazeteciler Gününü kutladı

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, basının, demokrasinin gelişip güçlenmesinde vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu işaret etti.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, basının, demokrasinin gelişip güçlenmesinde vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu işaret etti.
Erdek Kaymakamı Kaygısız, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Mesajında, "Çağdaş demokrasinin tüm kural ve kurumlarıyla işlerlik kazanması, var olan ve iyi işleyen medyayla mümkündür. Medyanın varlığı, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmektedir. Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Gazeteci arkadaşlarımızın, İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına da büyük katkıları olduğu aşikardır" ifadelerine yer veren Kaygısız, devamında şunları kaydetti:  "Basının, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemesi, bir kamu görevini yerine getirmenin bilinciyle gazetecilerin ülke gerçeklerine, milli değerlere duyarlı olması gerekmektedir.      
En doğru haberi halka ulaştırmak için fedakarca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizde faaliyette bulunan yerel gazete çalışanlarının, tüm fikir işçilerimizin, ulusal ajanslarımızın temsilcilerinin ve habercilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı