Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kaymakam Kaygısız, Erdekin fotoğrafını çekti

Kaymakam Kaygısız, Erdekin fotoğrafını çekti

İlçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız, kentimizdeki tüm kurum ve kuruluşlar ile kamu görevlilerinin uyum içinde çalıştıklarını belirtti. Hizmetin aksamaması için tüm görevlilerin özveriyle çalışmalarından mutlu olduğunu vurgulayan Kaygısız,

İlçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız, kentimizdeki tüm kurum ve kuruluşlar ile kamu görevlilerinin uyum içinde çalıştıklarını belirtti.
Hizmetin aksamaması için tüm görevlilerin özveriyle çalışmalarından mutlu olduğunu vurgulayan Kaygısız, ilçemizde en büyük eksikliğin, hastane binasının yetersizliği olduğuna dikkati çekerken, "Yeni hastane, proje aşamasında bulunuyor. Bu hastanenin bitirilmesinin ardından ilçemizin önemli bir eksikliği giderilmiş olacaktır" diye konuştu.
Erdek turizmi hakkında da düşüncelerini açıklayan Kaymakam Kaygısız, şunları söyledi:
"Ülkemiz insanı, her şeye rağmen Erdek turizmine ilgisini sürdürüyor. Ancak ilçemizin turizm sezonu, iklime bağlı olarak oldukça kısa. Turizm sezonumuzu on iki aya yaymak zorundayız. Ancak biz, iklimsel nedenlerle bırakın bir yılı, turizm sezonumuzu 6-7 aya bile yayamıyoruz."
Turizmden sonra Erdek`in en ekonomik girdilerinin zeytincilik ve balıkçılık olduğuna işaret eden Kaygısız, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu yıl zeytinde, istediğimizi elde edemedik. Çünkü zeytinde tanenin büyüklüğüne rağmen yaşanan mantar hastalığı, zeytinin kalitesini düşürdü. Bu nedenle hasılat ve gelir kaybına uğradık."
Marmara Denizi`nde balık neslinde azalmalar görülmesine paralel olarak ilçemizde de, balıkçılıkta sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken Kaygısız, "Tabii ki, balıkçıların avlanma yasaklarına uymamaları da, balıkçılığın sorunlar yaşamasına yol açıyor. Biz, Su Ürünleri Müdürlüğü`müz aracılığıyla Erdek Körfezi`deki trol denetimlerini sıkı bir biçimde gerçekleştiriyoruz" dedi.    Haber: Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli