Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Kaymakam İsmail Kaygısız: Erdek, doğalgaz fırsatını kaçırmamalı

Kaymakam İsmail Kaygısız:  Erdek, doğalgaz fırsatını kaçırmamalı

Erdeke doğalgazın gelmesi için hat bedeli olarak şu ana dek 70 kişinin bankaya para yatırdığı öğrenildi.

Erdek`e doğalgazın gelmesi için hat bedeli olarak şu ana dek 70 kişinin bankaya para yatırdığı öğrenildi.
Kaymakam İsmail Kaygısız`ın verdiği bilgiye göre, TEDAŞ Erdek İlçe Müdürlüğü`ne, ikinci konutlar dahil kayıtlı toplam 21.600 aboneden 19 bini faal durumda bulunuyor. Bu sayıya, ilçeye bağlı Ocaklar beldesi ve Düzler Mahallesi dahil bulunmuyor. Buna göre, Erdek`te yaklaşık 11 bin kalıcı, 8 bin ise ikinci konut (yazlık konut) yer alıyor. 
İlçeye doğalgaz gelmesi için elektrik abonelerinin en az % 60`ının, hat bedeli olarak 335 TL ödemeleri gerekiyor. Bu da, doğalgazın ilçeye gerebilmesi için yaklaşık 11 bin abonenin para yatırması gerektiği anlamına geliyor.
Kaymakam İsmail Kaygısız, 19 Ağustos 2013 tarihine göre henüz 70 abonenin, Ziraat Bankası Erdek Şubesi`nde açılan hesaba hat bedelini yatırdığını vurgularken, şunları söyledi:
"Hat bedeli yatırma süresi 29 Ekim 2013`te sona erecek. Dilerim, bu tarihe dek % 60`lık oranı yakalar ve Erdek`imize doğalgaz gelmesini sağlarız. Çünkü doğalgaz, Erdek için son derece önemlidir. Bu nedenle ayağımıza kadar gelen bu fırsatı ıskalamamalıyız. Abonelerin yatırdığı hat bedelleri, doğalgazın Erdek`e gelmesi için % 60`lık orana ulaşılamaması durumunda sahiplerine faiziyle geri verilecektir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı