Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Kaymakam İsmail Kaygısız: Erdekte bu yıl da verimli bir turizm sezonu bekliyoruz.

Kaymakam İsmail Kaygısız: Erdekte bu yıl da verimli bir turizm sezonu bekliyoruz.

Erdek, turizm sezonuna hazırlanıyor. Kaymakam İsmail Kaygısız, yeni sezondan umutlu olduklarını belirtirken, Zeytinliadayı önümüzdeki dönemde turizme açacaklarını vurguladı.

Erdek, turizm sezonuna hazırlanıyor. Kaymakam İsmail Kaygısız, yeni sezondan umutlu olduklarını belirtirken, Zeytinliada`yı önümüzdeki dönemde turizme açacaklarını vurguladı. Kaygısız, bunu gerçekleştirmek için öncelikle altı yıldır Zeytinliada kazılarını yürüten ekibin başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk`ü beklediklerine işaret ederken, şunları söyledi:
"Aslında adanın turizme açılması için her şey hazır. Adada sadece bazı betonların atıklarının boşaltılması, polikarbonla kapanan bölgenin altında düzenleme yapılması gerekiyor. Ancak bunlar uzun sürecek işler değil. Bu yıl adayı turizme mutlaka açarak, Evliya Çelebi`nin, `sıcak su şifa adası` olarak nitelendirdiği Zeytinliada`yı yerli-yabancı turistlerle buluşturacağız. Ayrıca belediyemizle işbirliği içinde turizmi desteklemek için bu yıl da ilçemizde offshore tekne yarışları, plaj futbol ve voleybol turnuvaları ve motor festivalleri de düzenleyeceğiz."
İlçede bu yılki zeytin döneminin verimli geçtiğinin de altını çizen Kaygısız, Marmara Birlik`e bağlı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi aracılığıyla toplam 9250 ton alım gerçekleştirildiğini açıkladı.
Köylerde çalışmalar
Balıkesir`in Büyükşehir kapsamına dahil olarak Erdek`e bağlı köylerin tasfiyesi ve devir-teslimi için çalışmaların da tamamlanmak üzere bulunduğunu belirten Kaymakam İsmail Kaygısız, şu bilgiyi verdi: "Köylerimizin mezarlık, mezbaha, su, kanalizasyon ve yol yapım işleri dahil olmak üzere birçok hizmet alanları Balıkesir Büyükşehir envanterine kaydedilecek. Uzun süredir yürüttüğümüz bu çalışmaları, hafta sonunda Balıkesir`deki Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu`na ileteceğiz."
Hastanede yatalak hasta bakımı da başladı
İlçedeki Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi`nin her geçen gün daha iyiye gittiğine dikkati çeken Kaymakam Kaygısız, şunları söyledi:
"Hastanemizde kadın-doğum, çocuk, dahiliye ve anestezi branşlarında uzman doktorları bulunuyor. Ayrıca başhekimi de bir cerrah olan Oğuz Çatal, hastanemiz için büyük kazanç. Son dönemde hastanemizde yatalak hastaların bakımı için de 16 kişilik servisimiz bulunuyor. Bu arada hastanemizin diyaliz ünitesi de hizmetini sürdürüyor."         Önder BALIKÇI         


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false