Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kaymakam Sonel´den yine çok anlamlı bir çalışma

Kaymakam Sonel´den yine çok anlamlı bir çalışma

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonil, görevinin ilk ayında şehit ailelerini, gazileri ziyaret ettikten sonra, yetim ve öksüzlerle ilgili bir çalışma daha başlattı.

Bandırma genelinde tespit ettirdiği 486 Yetim ve Öksüz Çocuğa mektup gönderen Kaymakam Sonul, mektubunun sonunda ?´Eğer annen veya baban hayatta olsaydı, özlemini çektiğin, almalarını istediğin şey ne olurdu?? diye sorarak isteklerini öğrendi.
Kaymakam Sonel, bu kapsamda çocukların isteklerini hayırseverlerin de destekleri ile yerine getirdi.
İlk olarak 2005´te Birecik´te 656, Of´ta 212, Seydişehir´de 283 yetim ve öksüz çocuğa ulaşan Kaymakam Sonel, Bandırma´da da 486 yetim ve öksüz çocuğa ulaşarak onların isteklerini yerine getirdi. Onlarla gönül bağı kuran Sonel, devletin sıcaklığını, şefkatini, merhametini onlara göstermiş oldu.
Bandırma´da da proje kapsamında tespit edilen 486 yetim ve öksüz çocuğun mektupları Kaymakam Sonel tarafından tek tek okunarak istekleri belirlendi. Hayırseverlerin de desteği alınarak çocukların istekleri olan ve özel olarak hazırlanan hediye paketleri Müftü, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Sağlık Ekibi, Daire Amirleri, Vakıf personeli, hayırseverler ile birlikte kendinin de içinde bulunduğu ekip tarafından akşamları evlerine götürüldü.
?Sevgili Kaymakamım?, ?Kaymakam Baba?, ?Kaymakam Amca? diye başlayan mektuplarda beklentilerini sıralayan çocukların, kimi bilgisayar, kimi genç odası, kimi pembe laptop, kimi cep telefonu, kimi yavru köpek, kimi paten isteğinde bulundu. Bazı çocuklar da bayramlık almaya annemle gitmek isterdim dedi. Babam ile pastaneye oradan da sinemaya gitmek isterdim diyen, Kaymakam Amca bir çift mont ve bot ihtiyacım var bütçenizi bilmiyorum ama alsanız da almasanız da canınız sağ olsun diyen mektuplarda?
Hatta babam hayatta olsaydı ona sarılıp onu koklamak isterdim ama olsun mektubunuz beni çok mutlu etti diyenler de oldu. Bu duygularla mektup yazan ve karşılarında bir anda Kaymakam amcalarını gören çocukların evlerinde bazen hüzün dolu bazen neşeli anlar yaşandı. Ama isteklerini kavuşan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.
Çocuklardan gelen istekler karşısında duygularını dile getiren Kaymakam Sonel, yetim ve öksüz çocuklardan gelen mektupları okurken bazen hüzünlendiğini bazen de tebessüm ettiğini belirterek, ´´Yol yaparız, bina da yaparız ama siz eğer en uzak köy ya da mahalledeki yetim ve öksüzü unutursanız ona sahip çıkmazsanız yaptığınız diğer işlerin hiçbir önemi yoktur? dedi.
Devletimizin şefkatini, sıcaklığını şehit ailelerimize, gazilerimize, yetim ve öksüz çocuklarımıza, engeli olan vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza göstermeliyiz diyen Kaymakam Sonel ?Onların tebessümü ve duası bizler için çok önemli. Ocak ayından bugüne geçen sürede akşamları yetim öksüz evlatlarımızın evlerine çalışma arkadaşlarımızla giderek gönüllerini yapıp, isteklerini yerine getirdik. Bu ziyaretlere fırsat buldukça Valimiz ve Milletvekilimiz de katıldı. Ramazan ayı içerisinde de ziyaretlerimiz devam etti. Okullar kapanmadan tüm yetim ve öksüz çocuklarımıza ulaşarak istekleri yerine getirmiş olduk. Bu vesileyle emeği geçenlere, hayırseverlerimize ve Bandırma Ailesine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Bu çocuklarımızın eğitim hayatı boyunca yalnız bırakmayacağız. İnşallah gelecek Türkiye´sinde onları güzel yerlerde göreceğiz? dedi.
Kendisinin de Mustafa ve Hanzade adlı iki çocuğu olan Kaymakam Sonel, bundan önceki görev yerleri ile birlikte 1639 çocuklu bir gönül adamı artık.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli