Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Kaymakam Çalık: ?İlhan´a yapılacak bir liman Erdek´in önünü açar?

Kaymakam Çalık: ?İlhan´a yapılacak bir liman Erdek´in önünü açar?

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, yapılacak bir çevre yolunun, ilçenin önünü açacağını belirtti.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, yapılacak bir çevre yolunun, ilçenin önünü açacağını belirtti.
Bandırma´dan, Erdek´e bağlı İlhan Mahallesi´ne dek uzanan duble bir yolun öneminin altını çizen Kaymakam Çalık, şunları söyledi:
?İlhanlar´da yapılacak bir liman, hem Marmara Adası´na, hem de Erdek´ten, İstanbul´a ulaşımı kolaylaştırır. Böylece Erdek Limanı´ndan gerçekleşen kamyon ve TIR trafiği ortadan kalkar ve Erdek trafiği rahatlar. Ayrıca Bandırma Limanı da rahatlık kazanır.?
DOĞALGAZ BÜYÜK NİMET
Erdek´e doğalgazın gelmesinin büyük nimet olacağına işaret eden Çalık, şöyle konuştu:
?Erdek´e doğalgazın gelmesi büyük bir nimet olacaktır. Doğalgazın ısınma maliyeti düşük olduğundan, ilçemizdeki yazlıkçılar, kışın da Erdek´i tercih edeceklerdir. Doğalgaz geldiğinde ayrıca kışın ilçemizdeki hava kirliliği de ortadan kalkacaktır.?
ÜNİVERSİTEYE YER BULUNDU
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne bağlı Erdek Meslek Yüksek Okulu´na yeni bina için yer de bulunduğunu belirten Kaymakam Ekrem Çalık, şu bilgiyi verdi:
?Bu yer, Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi´nde, çöplüğün üzerinde, ormana ait geniş bir arazi. Çuğra ve Ocaklar plajlarını görüyor. Erdek-Ocaklar arası yedi kilometre gibi kısa bir uzaklıkta olduğundan, öğrenciler, yapılacak bu okula toplu ulaşım araçlarıyla gidip gelebilirler. Bandırma Üniversitesi Rektörlüğü, gerekli tapu kadastro bilgilerini aldı. Okul için bu bölgede ağaç da kesilmeyecek. Tabii, bu konuda son kararı üniversite yetkilileri verecek.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli