Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’in köpeği köye geri döndü

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’in köpeği köye geri döndü

Gönen’de 74 gün önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg’in doberman cinsi köpeği köye geri döndü.

Gönen’de 74 gün önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg’in doberman cinsi köpeği köye geri döndü. 
Gönen İlçesi’ne bağlı Armutlu Mahallesi’nde 74 gün önce yürüyüş yapmak için ayrılan Korhan Berzeg ile köpeği Tina ormanda kayboldu. Haftalarca yapılan aramalara rağmen haber alınamayan Berzeg ve Tina için, ailesi 1 milyon dolar ödül açıkladı. 
AFAD, jandarma, polis, arama kurtarma ekiplerin tüm çabalarına rağmen herhangi bir gelişme yaşanmazken, 74. günde Tina, Armutlu Mahallesi’ne geri döndü. Oldukça zayıflayan ve bitkin olan Tina, jandarma gözetimine alınırken, köpeğin köyde yaşayan Hülya Özkan isimli bir vatandaşın evinin bahçesine girdiği öğrenildi. Hülya Özkan’ın su kabından su içerken gördüğü Tina’yı tanıdığı ve jandarmaya haber verdiği öğrenildi. 
Özkan, yaptığı açıklamada “Tina’yı kendi köpeklerimiz için koyduğumuz suyu içerken gördüm. Zayıflamıştı ve bitkin haldeydi. Olayı bildiğimizden dolayı köpeğin İngilizce komutlardan anladığı için İngilizce bilen komşumuza haber verdim. Komşumuz İngilizce komut vererek Tina’yı çağırıp, bağladı. Ardından jandarmaya bildirdik. Kısa süre sonra gelen jandarmalar Tina’yı korumaya aldı.” dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı