Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kayıp Altınovalı balıkçı CHPli Havutçanın gündeminde

Kayıp Altınovalı balıkçı CHPli Havutçanın  gündeminde

Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, 20 Temmuz 2012 tarihinde Altınova Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı 62 yaşındaki balıkçı Cabir Güler ile eşi 54 yaşındaki Nezahat Güler 7,5 metrelik Rüya isimli tekneyle denize açılmalarının ardından...

Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, 20 Temmuz 2012 tarihinde Altınova Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı 62 yaşındaki balıkçı Cabir Güler ile eşi 54 yaşındaki Nezahat Güler 7,5 metrelik `Rüya` isimli tekneyle denize açılmalarının ardından Nezahat Güler`in cenazesinin 3 gün sonra bulunmasına rağmen Cabir Güler`e ise halen daha ulaşılamaması CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça`yı harekete geçirdi. 
Sahil Güvenlik ve jandarmanın arama çalışmalarının da sonuç vermediği Güler çiftinin yaşadıkları hala gizemini korurken, kayıp balıkçının çocuklarının babalarının Yunan balıkçılar tarafından alıkonulduğunu iddia etmesi ise kafaları karıştırıyor. 
Altınova`da gizemini koruyan kaybolma olayını takibe alan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, konu ile ilgili TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Havutça, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Güler çiftinin başına gelen olayın neden hala aydınlatılamadığını öğrenmek istedi.
Havutça, Güler ailesi ile ilgili, "Güler çiftinin yakınlarının kendi olanakları ile yaptıkları arama yetersiz olduğu için bu konuda daha donanımlı ve uzmanlık gerektiren arama yapılması için talepleri neden yerine getirilmemektedir? Bu konuda bir talimatınız olacak mıdır? Yunanistan deniz sınırlarının yakınında meydana gelen bu olay nedeniyle Cabir Güler`in aranması için Yunanistan makamları ile resmi kanallardan neden iletişime geçilmemiştir? Bu konuda bir talimatınız olacak mıdır? Arama kurtarma çalışmalarında nasıl imkansızlıklar yaşanmıştır ki Cabir Güler bulunamamaktadır? Güler çiftinin Yunanlı balıkçıların saldırısına maruz kaldığı iddiaları ile ilgili olarak araştırma ya da soruşturma yapılmakta mıdır?" sorularını yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli