Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kayalardan CHP Aday Adaylarına Uyarı

Kayalardan CHP Aday Adaylarına Uyarı

Cumhuriyet Halk Partisinin(CHP) eski Bandırma İlçe Başkanı Ömer Lütfi Kayalar, partisinin belediye başkan aday adaylarını birbirlerini yıpratıcı davranışlardan uzak durmaya çağır

Cumhuriyet Halk Partisi`nin(CHP) eski Bandırma İlçe Başkanı Ömer Lütfi Kayalar, partisinin belediye başkan aday adaylarını birbirlerini yıpratıcı davranışlardan uzak durmaya çağırdı. Aday adaylarının, adayın belirlenmediği bir ortamda "yapacağım, edeceğim" gibi söylemlerden uzak kalmaları gerektiğine dikkati çeken Kayalar, şu açıklamada bulundu:
"CHP`nin bir tüzüğü vardır ve tüm aday adayları buna uymak zorundadır. Aday adaylarının, bu aşamada, kendi projelerini açıklamaya yönelmeleri doğru değildir. Çünkü, partimizin tüzüğü gereğince belediye başkan adayımız, genel merkezimiz tarafından belirlenip açıklandığında, bu aday ile partimizin ilçe yöneticileri bir araya gelirler ve sosyal demokrat politika anlayışı içinde, kentin önceliklerini de göz önüne alıp, uygulayacakları projeleri saptayarak, kamuoyuna açıklar. Bu nedenle aday adaylarının, kafalarından geçen projeleri şimdiden açıklamaya kalkmaları hem tüzüğümüze aykırıdır, hem de rakip partilerin eline eleştiri için koz verir. Umarım, partimizdeki aday adaylığı süreci çabuk biter ve adayımız belli olur da, bu olumsuz tablo ortadan kalkar."
5 yıl önce ilçe başkanlığını yaptığı dönemde CHP`nin, Bandırma`daki yerel seçimi birlik-beraberlik ruhu içinde kazandığına dikkati çeken Kayalar, "30 Mart 2014`te yapılacak yerel seçimi de yüzde yüz kazanmamız gerekir. Ancak eğer birlik-beraberliğimizi sağlayamazsak, hep birlikte üzülürüz. O zaman da bu seçimi AKP kazanmaz, partimiz kaybetmiş olur" diye konuştu.
Belediye Başkan adayının belli olmadığı bir ortamda kent içindeki billboardlara aday adaylarının sloganlı afişlerini asmalarının da Yüksek Seçim Kurulu`nun 4.9.2013 tarih ve 345 numaralı genelgesine aykırı olduğuna işaret eden Ömer Lütfi Kayalar, "Eğer seçimi kazanmak istiyorsak, başta aday adaylarımız olmak üzere herkes sorumluluk duygusu içinde hareket etmelidir" değerlendirmesinde bulundu.     Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli