Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Katı Atık Projesinin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor

Katı Atık Projesinin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor

Balıkesir Belediyesi'nin en önemli projelerinin başında gelen Katı Atık Yönetimi Projesi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Balıkesir Belediyesi'nin en önemli projelerinin başında gelen Katı Atık Yönetimi Projesi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.
Geçtiğimiz Aralık ayında temeli atılan Katı Atık Yönetimi Projesi inşaat çalışmaları kapsamında Balıkesir ve BAÇEYÖB'e üye çevre ilçelerden toplanan atıkların depolanacağı 100 bin metrekare büyüklüğündeki Lot 1 alanının kazı ve dolgu çalışmaları tamamlandı. Alanın izolasyon işlemi tamamlandıktan sonra tabana, çöplerden çıkan sızıntı sularının arıtma tesisine ulaştırılacağı yarıklı HDP borular döşenecek. Proje kapsamında alanda ayrıca organik maddelerin gübre haline getirileceği Kompost Tesisi Alanı ile Balıkesir ve çevre ilçelerden toplanan atıkların ön işleme tabi tutularak ekonomiye kazandırılması amacıyla plastik, demir, kağıt, metal olarak ayrıştırılacağı Geri Kazanım Tesisi yapım çalışmaları devam ediyor. Bin metrekare oturum alanına sahip Geri Kazanım Tesisi'nin kiriş için iskele montaj işlemi devam ederken, montaj işleminden sonra kirişlerin demir donatı işlemi yapılacak. Tesisin beton atma ve çatı işlemleri bitirildikten sonra ise ayrıştırma işlemlerinin yapılacağı ekipmanların montajı gerçekleştirilecek. Geri Kazanım Tesisi'nde ayrıştırıldıktan sonra posa denilen ve hiçbir şekilde kullanılmayacak atıklar ise Lot 1 alanında depolanacak.
Balıkesir Belediyesi'nin en önemli projelerinin başında gelen Katı Atık Yönetimi Projesi inşaat çalışmaları kapsamında 112 personel ile 50 kamyon, 4 dozer, 4 loder, 2 greyder, 4 silindir, 10 ekskavatör çalışıyor. Proje kapsamında Pamukçu, Kepsut ve Susurluk Çayı'nın kenarına dökülen çöplerin taşınma işlemi tamamlandı. Bu proje ile BAÇEYÖB'e üye çevre ilçelerin de çöp sahaları buradaki depolama alanına taşınarak kapatılacak. Böylece atıkların sebep olduğu çevre kirliliği de ortadan kalkacak.
Türkiye'de son 5 yılda AB ve Bakanlık hibesi ile başlayan tek katı atık projesi olma özelliği taşıyan Balıkesir Belediyesi Katı Atık Yönetimi Projesi'nde geri dönüşüm tesisi, tıbbi atık sterilizasyon ünitesi, pilot kompost tesisi, sızıntı suyu toplama ve arıtma tesisi, atık pil geçici depolama tesisi, depo gazı toplama ve yakma ünitesi bulunuyor. %90'ına yakınının Avrupa Birliği'nden hibe alındığı 25 milyon euroluk Katı Atık Yönetimi Projesi'nin inşaat çalışmalarının önümüzdeki Ocak ayında tamamlanması planlanıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli