Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Katı Atık Bertaraf ücreti alınacak mı?

Katı Atık Bertaraf ücreti alınacak mı?

Erdekteki konut ve işyerlerinden tahsil edilmesi planlanan Katı Atık Bertaraf Ücreti tarifesi ile taksit tarihlerinin Erdek Belediye Meclisinin gündeminde görüşülmesi bekleniyor.

Erdek`teki konut ve işyerlerinden tahsil edilmesi planlanan "Katı Atık Bertaraf Ücreti" tarifesi ile taksit tarihlerinin Erdek Belediye Meclisinin gündeminde görüşülmesi bekleniyor.
1 Ocak 2013 tarihinden itibaren uygulanacak Evsel Katı Atık Ücretleri, yasal zorunluluk nedeniyle 2013 yılından itibaren Erdek`teki konut ve işyerlerinden de "Katı Atık Bertaraf Ücreti alınacakmı? konusunu gündeme getirdi.
Bandırma Belediyesi "Katı Atık Bertaraf Ücret" tarifesini belirledi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik gereği, konut ve işyerlerinden alınması gereken Katı Atık Bertaraf Ücreti ile ilgili toplanan Bandırma Belediye Meclisi tarife miktarı i taksit tarihlerini belirledi.
Bandırma Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edilen tarifeye göre, konutlardan alınacak aylık KDV dahil 8 TL`lik ücret su faturalarına yansıtılacak. İşyerleri ise Katı Atık Bertaraf Ücretini her yıl Mayıs ve Kasım aylarında iki eşit taksitte ödeyecek.
Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik sonrası ülkemizdeki belediyeler tarafından 1 Ocak`tan itibaren alınmasına başlanacak "Katı Atık Bertaraf Ücreti" konusunda ilçemiz halkı, Erdek Belediyesi`nin nasıl bir adım atacağını beklemeye başladı.
Erdek Belediye Meclisinden nasıl bir karar çıkacak?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete`de de yayınlanarak yürürlüğe giren, "Katı Atık Bertaraf Ücreti"nin kentimizde alınıp, alınmayacağı konusunda Erdek Belediye Meclisince nasıl bir karar verileceği bekleniyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli