Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kastri-Gedeve sakinleri taleplerini belediye başkanına aktardı

Kastri-Gedeve sakinleri taleplerini  belediye başkanına aktardı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, hafta sonu ilçemiz Zeytinli Mahallesi sınırları içinde yer alan Kastri-Gedeve bölgesini ziyaret etti.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, hafta sonu ilçemiz Zeytinli Mahallesi sınırları içinde yer alan Kastri-Gedeve bölgesini ziyaret etti.
Belediye Başkanı Aysan`ın, Erdek Kastri ve Gedeve Bölgesinde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldiği toplantı Egeli Pansiyon tesislerinde gerçekleşti. Toplantıda Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın`da hazır bulundu.

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, Kastri ve Gedeve sakinleriyle buluştuğu toplantının ayrıntılarını Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın gazetemize paylaştı.
Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Erdek-Bandırma karayolunun yer aldığı Kastri ve Gedeve Bölgesinde yaşayan site yöneticileri, otel, motel ve pansiyon işletme tesislerinin sahipleriyle bir araya geldiği toplantıda, toplam sekiz konu hakkında belediye başkanına talepte bulunulduğunu söyledi.
Yeni Erdek Gazetesi Haber temsilcisi Tuncay Ertan`ı bilgilendiren Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Erdek Belediyesi`nin yaptığı haşaratla mücadelesi, çöp toplamada gösterilen hassasiyet ile sokak hayvanlarının toplanması konularında bölge sakinlerinin övgü dolu
Düzenlenen toplantıda, Kastri ve Gedeve bölgesinde yaşayan insanların öncelikli taleplerinin Kastri bölgesinde yaşanan imar revizyon sorununu zaman kaybetmeksizin çözülmesi olduğunu öğrendiğini kaydeden Aydın, diğer ikinci ve önemli talebin ise Erdek`e doğalgazın getirilmesini istemeleriydi şeklinde konuştu.  Muhtar Aydın, bölge sakinlerinin belediye Başkanı Aysan`dan, yerine getirilmesini istediği diğer talepleri ise sırasıyla şunların olduğunu açıkladı:
"1-Kastri Bölgesi Arif Kalıpsızoğlu Caddesinden deniz sahiline ulaşımı sağlayan yolların bakımı,
2- Bölgede ihtiyaç arz eden noktalara aydınlatma lambalarının konulması
3- Erdek-Bandırma karayolu güzergahın da bulunan Erdek Belediyesi Otobüs Bekleme duraklarının modernize edilmesi,
4- Erdek-Bandırma karayolundan deniz sahiline inen yolların temizlenmesi,
5- Kastri-Gedeve deniz kumsalının kum temizleme makinasıyla temizlenmesi,
6-Bölgeye izinsiz bir şekilde kaçak olarak dökülen hafriyatların temizlenmesi."
Bölge sakinlerini dinleyen Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, talepleri tek tek not ettiğini ifade eden Muhtar Aydın, bölge sakinlerinin taleplerinin yerine getirilmesi için imkanlar dahilin de çalışmaların başlayabileceğini kendilerine aktardığını açıkladıktan sonra toplantının sona erdiğini dile getirdi.
Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli