Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kastri İmar Planı 18. Madde uygulaması onaylandı

Kastri İmar Planı 18. Madde uygulaması onaylandı

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık müjdeyi verdi.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Kastri Bölgesi İmar Planı 18. Madde uygulaması Büyükşehir Belediye meclisinde onaylandı” dedi.  
Yılan hikayesine dönen Erdek Kastri Bölgesi İmar Planı 18. Madde uygulaması Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı.  
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında yaptığı açıklamada "Erdek'in uzun yıllardır kanayan yarası olan Kastri İmar Planı 18. Madde uygulaması Balıkesir Büyükşehir Belediye meclisinde onaylandı. Erdek'e hayırlı olsun. 30 yıldır vatandaşların beklediği imar planı için büyük uğraşlar verdik. Bazı itirazlar var ancak mahkeme gerekçesiz itirazları reddediyor. Bazı vatandaşlarımız ise davalarını geri çekmeye başladı. Kaçak yapılardan bıktık bu işi hızlandırmamız gerekiyor. Önümüzdeki aylarda bu bölgenin 18. maddesini yapacağız.  
Bundan sonraki süreçte vatandaşlar kadastro işlemlerinin ardından yeni tapularını almaya başlayacak. Bölgenin altyapısını ve içme suyu hattını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, üstyapı yollarını ise Erdek Belediyesi yapacak. Uzun zamandır beklenen Kastri Bölgesi imar sorununu çözmenin gururunu yaşıyor, hemşehrilerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu paylaşıyoruz hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.  

Haber: Tuncay Ertan



MAHMUT CELAL ÖZEL
9.10.2023 23:22:15
Yazıklar olsun!.. Bu plan uygulanması ile binlerce zeytin ağacı yok edilecek. Hiç kimsenin binlerce yıllık zeytin ağaçlarını yok etme hakkı yoktur. Yaşamında bir ağaç bile dikmemiş, ağaç sevgisinden yoksun kişilerdir ağaçları beton için kesenler. Bu ağaçlar binlerce yıl oradadır. Gelecek nesiller zeytin ağaçları kesenleri lanetle anacaklardır. Binlerce kaz yazıklar olsun!..

Anahtar Kelimeler: Kastri Planı . Madde uygulaması onaylandı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı