Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kastri Bölgesindeki imar sorunu nihayet çözüldü

Kastri Bölgesindeki imar sorunu nihayet çözüldü

Erdek Zeytinli Mahallesi sınırları içinde yer alan Kastri Bölgesi İmar uygulamaları tamamlandı.

Erdek Zeytinli Mahallesi sınırları içinde yer alan Kastri Bölgesi İmar uygulamaları tamamlandı.
Ağustos 2013 ayında askıya çıkan Kastri İmar Uygulaması Planlarına vatandaşlarca yapılan itirazları değerlendiren Erdek Belediyesi İmar Müdürlüğü, düzeltme işlemlerini tamamlayarak Kastri İmar Uygulamasına ait dosyayı dün Belediye Encümeninin kararına sundu. Belediye Encümeni tarafından yapılan toplantıda, uzun yıllardır çözüm bekleyen Kastri İmar Uygulaması Planları tescillendi.
Kastri Bölgesi İmar Uygulaması planlarının Belediye Encümeninde tescil kararı alınmasıyla konuyla ilgili açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan "Zeytinli Mahallesi`nde Kastri Bölgesi olarak bilinen 207 hektarlık alanın 3194 Sayılı İmar Kanunu`nun 18. Madde imar uygulaması çalışmalarını tamamladık.                        
Bu aşamadan sonra Erdek Kadastro Müdürlüğü`ne gidecek olan Kastri İmar Uygulamasına ilişkin dosyamız ve bölgede Kadastro`nun yapacağı çalışmanın ardından vatandaşlarımız arsalarının tapularını almaya başlayacaklardır. Tapularını alan vatandaşlarımız inşaat yapımı için diledikleri zaman belediyemize başvurabilecekler. Yıllardır süre gelen Erdek`imizin kangren haline dönüşmüş olan büyük sorunu Kastri İmar Uygulamasını göreve geldiğimiz günden itibaren çalışarak çözmenin ve vatandaşlarımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğu içindeyim. Değerli vatandaşlarımızın da desteği ile yoğun tempoda çalışarak bu sorunun üstesinden geldik. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
Bu sevindirici gelişme ile bir kez daha gördük ki, belediyecilik vatandaşla kavga ile değil, karşılıklı iletişim hoş görü ve çalışma ile yapılır diyerek açıklamasını sürdüren Belediye Başkanı Aysan "Halkımız sorununa sahip çıktı, bize destek oldu. Bizde onları dinledik ve sonuca ulaştık. Sırada Çuğra Bölgesi, Narlı Köyü, Kapıdağ Yarımadası ve Paşaliman Adası var. Buradan onlara da en kısa sürede İmar müjdesinin sözünü şimdiden veriyorum. Erdek`imize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun" diyerek sözlerini tamamladı.
Kastri Bölgesi İmar Uygulaması Teknik Bilgi: "Yaklaşık 207 hektarlık Zeytinli Mahallesi Kastri Mevkii 18.madde imar uygulaması belediye encümenince 01/08/2013 tarih ve 136 karar sayısıyla onaylanarak askıya çıkmıştır. İlçemiz Zeytinli Mahallesi Kastri Mevkii parselasyon planlarına yapılan itirazlar yüklenici firma yetkilisi Şuayip Ateş tarafından incelenerek gerekli rapor hazırlanmış ve belediyemize sunulmuştur. Belediye encümenince bu rapor incelenerek rapora ilaveten belediye encümenince de birkaç düzeltme yapılmak kaydıyla 3194 Sayılı İmar Kanunu`nun 18. madde uygulama yönetmeliğinin 39. ve 40. maddelerine istinaden belediye encümenince 25/02/2014 tarih ve 2014/34 karar sayısıyla tescil edilmiştir. Bu karara istinaden hazırlanacak dosya kadastro birimine daha sonra tescili için tapu sicil müdürlüğüne gönderilecek ve herhangi bir iptal durum söz konusu olmadığı takdirde vatandaşlarımız inşaat uygulamalarına başlayabilecektir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli