Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Karnesini alan 5 kitap okuma sözü verdi

Karnesini alan 5 kitap okuma sözü verdi

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Albay Selahattin Akalp, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Şube Müdürü Gülsevim Kaçar Fatih İlkokulu´nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Öğrencilere ve

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Albay Selahattin Akalp, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Şube Müdürü Gülsevim Kaçar Fatih İlkokulu´nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Öğrencilere ve ailelerine tek tek karneleri veren Kaymakam Yazar, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı konusunda da değerlendirmelerde bulundu.
Eğitim ve öğretim yılının sorunsuz bir şekilde başarıyla tamamlandığını ifade eden Kaymakam Yazar, Bandırma´nın eğitim konusuna duyarlı ve başarılı bir ilçe olduğuna dikkat çekti.
Yazar, ?Başarılı bir yıl olduğunu değerlendiriyoruz. Ben eğitim faaliyetine iki açından bakıyorum. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 7 tane yeni okulun temelini attık. 3 tane ilkokul Marmara, Yaman Egeli ve Hürriyet. 2 Anaokulu, 1 ortaokul, 1 bilim sanat merkezi. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda ilçemizin okul ihtiyacı olmayacak. 2. önemli noktada akademik başarı. LGS sınavında Balıkesir´deki en başarılı ilçelerden biriyiz. Üniversite sınavı konusunda bütün tedbirlerimizi aldık. Özellikle sessizlik konusunda uyarılarda bulunduk. Bir önceki yıl kazadan ve bir hastalıktan dolayı 2 öğrencimizi kaybetmiştik. Bu yıl Allaha şükür öyle bir problemimiz olmadı. Güzel bir yıl geçti. Bütün öğrencilerimizin güzel bir yıl geçirmesini diliyorum.? dedi.
Öğrencilere yaz tatilinde bol bol kitap okumayı tavsiye eden Kaymakam Yazar, ?Eğitim yılı boyunca okulları ziyaret ettik. Öğrencilerimize kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Bu okulda da öğrencilerimiz bize yaz tatili boyunca 5 kitap okuyacakları konusunda söz verdi. Ben özellikle kitap okuma konusunun takipçisi olacağım. Bandırma´da 24 bine yakın öğrencimiz var? diye konuştu
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan´da yaptığı yazılı açıklamada, ?Ülkemizde liseye ve yüksek öğretime yönelmede, her öğrenci sınav gerçeği ile yüzleşecektir. Özünde, Hayat´ta kendi içinde bir sınavdır. Hedeflerimize ulaşmak için ise, gerekli çabayı göstermek zorundayız.? ifadelerine yer verdi.
Haber: Ahmet Pesen



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı