Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Karma sergi ilgi gördü

Karma sergi ilgi gördü

?Karma görsel sanatlar sergisi?nde 26 öğretmenin çalışması yer alıyor

Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği ile Bandırma Belediyesi´nin ortak organizasyonuyla açılan ?karma görsel sanatlar sergisi? açıldı.
24 Kasım ?Öğretmenler Günü? nedeniyle açılan sergide 26 öğretmenin çalışması yer alıyor.
Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleşen serginin açılışında ilk konuşmayı Eğitim-İş Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan yaptı. Taylan, 5. sınıflara bile İngilizce dersi konulurken, müzik, beden eğitimi ve görsel sanatlar derslerinin kaldırılmak üzere olmasını eleştirirken, ?Çocukların sosyal gelişimini etkileyecek bu uygulamalar, pedagojiye de aykırıdır? dedi.
Belediye Başkanı Dursun Mirza da konuşmasında, sergide çalışması bulunan 26 öğretmeni kutlarken, Atatürk´ün, ?Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır? sözüne işaret ettikten sonra şu değerlendirmede bulundu:
?Bir yılda, kutladığımız iki öğretmenler günü var. Birini 5 Ekim, diğerini ise 24 Kasım´da kutluyoruz. Öğretmenlerimizi kutlamaya yılda bu iki gün yetmez. Onlar, her gün kutlanmaya değerdirler. Ancak son yıllarda öğretmenlik çok değersizleştirildi. Öğretmen yetiştiren kurumlar yerle bir edildi. Eğitim sistemimiz dinselleştirilerek, laik eğitimden uzaklaştırıldı. Biz, çağdaş, laik bir eğitim, sorgulayan, eleştiren bireyler istiyoruz. Bunun için eğitim sisteminin başına yandaş değil, liyakatli yöneticilerin gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Güçlü sivil toplum örgütlerinin bulunduğu, örgütlü toplum, demokratik devlet ve katılımcı halk istiyoruz.?
Mirza, Atatürk´ün, ?Benim asıl anlatılacak yönüm, öğretmenliğimdir? sözünün de altını çizerek konuşmasına son verdi.
Başkan Mirza, daha sonra Eğitim-İş Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan´a plâket, sergide görsel sanat çalışması bulunan 26 öğretmene ise buketlerini verdi. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Karma sergi ilgi gördü
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli