Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kariyer Günleri son gününde de öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Kariyer Günleri son gününde de öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde gerçekleştirilen 5.Kariyer Günleri´nin son gününde de öğrencilerin programa ilgisi yoğun oldu.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde gerçekleştirilen 5.Kariyer Günleri´nin son gününde de öğrencilerin programa ilgisi yoğun oldu.
Son günün ilk programı olan ve Moderatörlüğünü Prof. Dr. Özcan Karahan´ın yaptığı panele Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Bantaş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan ve Eğitimciler Tüketim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ramazan Şenol katıldı.
Panelde ilk söz alan isim Osman Kocaman oldu.
Öğrencilere kendi hayatından verdiği örnekler ile tavsiyelerde bulunan Kocaman ?Spor yapın, hayal kurun, hayal kurmak her şeyin başıdır. Ancak bu hayaller lütfen gereceğe dönüşecek şeyler olsun. Vicdanlı olun, etik olun ve ahlaklı olun. Mümkünse sevdiğiniz işi yapın. Bulunan işi yapmak için şuan oldukça gençsiniz. Yapmak istediğiniz işi yapmak için çaba gösterin. Bütçe ve planlama yapın, cesur olun ve risk alın. Bunu genç yaşlarda daha kolay yapabilirsiniz. Hatalarınızdan ders çıkarın. Çalıştığınız ortamda farklı fikirdeki kişilere ses verin ama negatif insanlardan uzak durun. İş ortamında global düşünmek zorundayız. Evrensel düşünüp, yerel hareket etmeliyiz. Dünya insanı olmalıyız.? dedi.
Bantaş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan, ?İlk farklılaşma ve ayrışma okul sürecinde başlar. Ben geriye baktığımda söz ve tavırları ile hayatımı şekillendiren öğretmenlerimi hatırlıyorum. Ailenizden aldığınız kültürü eğitiminizle birleştirip geliştirebilirseniz başarıya bir adım daha yaklaşmış olursunuz. Okul yıllarında da çalışın. Çalışırken alacağınız sorumluluklar, gelecekteki iş hayatınızdaki becerinizi artıracaktır. Dünya yarış içinde, aslında bu yarış da değil, yaşam savaşı. Bu yüzden bir şekilde güçlü olmak zorundayız ve güçlü olmak için en iyi olmak zorundayız. Yaşamınızda ilkeleriniz olsun. İlkelerinizi değiştirmeyin ki kimliğiniz oluşsun. Hedef koyun ve buna inanın. Ve işinizi hep severek yapın.? diye konuştu.
Eğitimciler Tüketim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ramazan Şenol ise konuşmasında Eğitkoop hakkında bilgi verdi.
Şenol, ?Bu kurum 1975´te bir grup öğretmen tarafından kuruldu. Bu yapıda bir yönetim kurulu var ancak bu yönetim kurulu çok da etkin değil. Haftada ve ayda bir toplantılar yapılır. Bu toplantılarda işleyişe şekil verilir. Kooperatifimizde işleyiş kesinlikle demokratik bir işleyişle sürer. İşte bu anlayışla yerel bir işletme olmasına rağmen Eğitkoop 15 satış noktasına sahiptir. Rekabetten de korkmadık çünkü rekabet kişinin kendini yenilemesi ve geliştirebilmesini sağlıyor. Bunları anlatmamın nedeni girişimciliğe yeni bir bakış açışı katmaktır. Eğer girişimciliği tabana yaymaksak sağlıklı bir toplum yaratılamayacaktır.? dedi. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli