Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Karesi’de depreme hazırlık toplantısı yapıldı

Karesi’de depreme hazırlık toplantısı yapıldı

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Yüzyılın Felaketi olarak nitelenen 6 Şubat depremi ardından Balıkesir Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası temsilcileri ile bir araya geldi.

Balıkesir ve Karesi’yi etkilemesi muhtemel bir deprem sürecinin öncesi ve sonrasında nelerin yapılabileceğiyle ilgili somut adımlar atmak adına Karesi Belediyesi İmar Komisyonu üyelerinin de katıldığı buluşmada Kahramanmaraş merkez üssünde yaşanan ve 10 ili etkileyen depremlerden çıkartılması gereken dersleri, Balıkesir ve Karesi’yi etkilemesi muhtemel bir deprem sürecinde nelerin yapılabileceğini tartışmak ve somut adımlar atmak adına görüş alışverişinde bulunuldu. 
Toplantıya katılan meslek odaları başkanları ve temsilcileri, Karesi’nin olası bir depremden en az hasarla çıkması adına görüş ve çözüm önerilerini anlattı. Ortak akılla çizilebilecek bir planın ilk adımını oluşturmak üzere çok verimli geçen toplantıda alınan kararla Karesi Belediyesi, konu başlıkları çerçevesinde bu tür birliktelikler ve dayanışmalar oluşturmaya devam edecek. 
Başkan Orkan ve komisyon üyeleri 22 Mart Çarşamba günü Jeoloji Mühendisleri Odası ile bir araya gelecek.   Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı