Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Karesi´de ulaşıma kapanan kırsal mahalle yolu kalmadı

Karesi´de ulaşıma kapanan kırsal mahalle yolu kalmadı

Hafta sonu başlayan kar yağışıyla sahaya inen Karesi Belediyesi ekipleri tüm merkez ve kırsal mahalle yollarını ulaşıma açtı.

Hafta sonu başlayan kar yağışıyla sahaya inen Karesi Belediyesi ekipleri tüm merkez ve kırsal mahalle yollarını ulaşıma açtı. Ekiplerin tuzlama çalışmaları ise devam ediyor.
Balıkesir´de kar yağışında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için günler öncesinden ´karla mücadele eylem planı´ hazırlayarak, teyakkuza geçen Karesi Belediyesi ekipleri, Cumartesi günü yağışın başlamasıyla birlikte merkezde ve kırsalda çalışmalarına başladı.
Yolların kapanmaması, kayma ve buzlanmanın oluşmaması için 24 saat görev yapan kar timi, ana arterler başta olmak üzere kırsal mahalle yollarında gün boyunca çalıştı.
Yaya güvenliğini sağlayacak tedbirleri de alan ekipler, buzlanmadan dolayı oluşabilecek tehlikelerin önüne geçmek, ulaşım ve günlük yaşamın aksamaması noktasında yağışın başladığı saatlerden itibaren vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalarda da kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.
Kar yağışını bereket olarak niteleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, bu bereketi veren Allah´a şükretti.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı