Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Karesi Belediyesi’nden sosyal yardım seferberliği

Karesi Belediyesi’nden sosyal yardım seferberliği

Karesi Belediyesi, 'insan odaklı, sosyal belediyecilik' çalışmalarıyla örnek olmaya devam ediyor.

Karesi Belediyesi, 'insan odaklı, sosyal belediyecilik' çalışmalarıyla örnek olmaya devam ediyor. 
"Karesi'de kimse kendini yalnız hissetmeyecek" sloganıyla çalışmalarını sürdüren Karesi Belediyesi ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. 
Karesi Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile gıdadan giyime, ayakkabıdan ilaca, erzaktan sıcak yemeğe, kırtasiye malzemesinden hasta yatağına kadar birçok farklı alanda yardımlarını sürdürüyor. 
Büyük bir özenle araştırılarak belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal market yardım kartı dağıtan Karesi Belediyesi, 2022 yılı Ocak ayından Ekim ayına kadar 1.354 ihtiyaç sahibi vatandaşa toplamda 35.000 adet sosyal market kartı dağıtıldı. 960 ihtiyaç sahibine ise bu süreçte 340 ton kömür, 60 aileye odun, 1021 aileye gıda kolisi, 51 haneye ise düzenli olarak sıcak yemek yardımında bulunuldu. 
Bunların yanında Karesi Belediyesi, 6 evin tadilatını gerçekleştirirken, 27 kişiye medikal malzeme yardımında bulundu. Dini bayramlarda ise 20 vatandaşımız Bayram Güzelliği projesi ile kuaför hizmeti alırken, 918 kişiye ise bayramlık alındı. Ayrıca okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuldu. 
Yardım talepleri kapsamında 35 haneye 114 eşya yarımı yapılırken, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımlarını sağlayamayan 121 aileye temel gıda desteğinde bulunuldu. Öte yandan 1081 haneye ise taziye ziyareti gerçekleştirildi. Bunların yanında 5670 kişi ise vatandaşlarımız tarafından bağışlanan ve Sosyal Market aracılığı ile temizlenerek ütülenmiş olan ikinci el kıyafet desteğinden faydalandı.                           Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı