Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Karesi Belediyesi yatırımları hizmete giriyor

Karesi Belediyesi yatırımları hizmete giriyor

Karesi Belediyesi yatırımlarının açılışlarını sürdürüyor.

Karesi Belediyesi yatırımlarının açılışlarını sürdürüyor. 
Karesi Kültür ve Sanat Evi ve Güneş Enerjisi Santrali (GES)’ten sonra Karesi Belediyesi, Turplu Çok Amaçlı Salon ve Halı saha açılışını da gerçekleştirildi. 
Turplu Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Turplu ve diğer kırsal mahallelerde başlatılan halı saha projelerinin tamamlandığını söyleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Turplu Mahallemizde sosyal tesis ile birlikte halı saha çalışmamız oldu. Sosyal tesisimiz 400 M2. İçerisinde düğün, yemek organizasyonu, gelin ve doktor odasının bulunduğu bir tesis olarak planlandı. Yanında ise halı sahamız var. 5 kırsal mahallemizdeki halı sahaları hizmete alıyoruz. Çarşamba günü Kamçılı mahallemizdeki halı sahayı hizmete alacağız. Akabinde Yeniköy, Tatlıpınar ve Kabakdere ile tüm halı sahalarımız tamamlandı. Bu halı sahalarımızın yerini okul yanları veya bahçelerinde inşa ettik. Bunu yapmamızdaki gerekçe sadece halı saha olarak kullanılmaması. Okullardaki öğrencilerimizin de faydalanmasını istedik. Önemli olan bu eserleri yapmak değil. Çocuklarımızın, gençlerimizin faydalanması.” dedi. 
Naipli Mahallesi’nden Edremit Karayoluna çıkışın tehlikeli olduğunu ve bu tehlikeyi gidermek için girişimlerde bulunduklarını söyleyen Başkan Orkan şöyle konuştu: “Turplu başta olmak üzere, bu bölgede yaşayan Aktarma’sından, Naipli’sinden Kalaycılar’ından bu bölgedeki kırsal mahallelerimiz için önemli olan Naipli çıkışındaki Edremit yoluna doğru olan kısımda tehlikeli bir çıkış var. Oradan çıkan uzun araçlar önden kendini kurtarıyor ama arkası yolda kalıyor. Kaza bela olma ihtimali çok yüksek. Karayolları Genel Müdürümüzün Balıkesir ziyaretinde bu konuyu konuştuk. Hafta sonu da Karayolları Bölge Müdürümüzden müjde aldım. Oranın plan projesi tamamlandı. Bundan sonraki 5-6 ay içerisinde iş yapılmış olacak.” 
Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş ise törende yaptığı konuşmada, hizmet ve eser siyasetinin başarılı iki açılışından bulunmaktan mutlu olduğunu açıkladı. 
Son olarak AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik ise yaptığı konuşmada, iş bilenin kılıç kuşananın diyerek, işi bilenlerin alkışlanmasını dile getirdi. 
Konuşmalarından ardından dualar okundu. Çok Amaçlı Salonun kurdelesi kesildi. Davetlilerin salonu gezmesi ardından halı sahanında açılışı gerçekleştirildi. 
Haber Merkezi



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false