Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Karesi Belediye personeline iş güvenliği eğitimi vrilidi

Karesi Belediye personeline iş güvenliği eğitimi vrilidi

Karesi Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüklerinin sahada görev yapan personeli iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı.

Karesi Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüklerinin sahada görev yapan personeli iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Personelimizin sağlıklı bir şekilde çalışması, bizim her türlü işimizden çok daha önemli, sağlığınız ve güvenliğiniz en önemli unsurdur." dedi.
Karesi AVM`de yapılan eğitimde iş güvenliği uzmanları Emel Akbal ve Dila Garip, personele çalışırken nelere dikkat etmeleri konusunda görsel materyallerle bilgi verdi.
İnsan odaklı çalıştıklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Personelimizin sağlıklı bir şekilde çalışması bizim her türlü işimizden çok daha önemli, sağlığınız ve güvenliğiniz bizim için en önemli unsurdur. Bu eğitimlerdeki amacımız personelin dikkatli ve sağlıklı bir şekilde hizmet vermesidir.” dedi.
İş güvenliğinde herkesin kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesinin yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken İş Güvenliği Uzmanı Dila Garip, katılımcılara, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilkyardım, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, tahliye ve kurtarma, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları konuları ile ilgili görsel örnekler vererek bilgilendirme yaptı.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false