Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Karesi Başkanı hayvan çiftliğini inceledi

Karesi Başkanı hayvan çiftliğini inceledi

Almanya`daki kardeş şehir Schwabisch Hall`de temaslarını sürdüren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz...

Almanya`daki kardeş şehir Schwabisch Hall`de temaslarını sürdüren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Kırmızı Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek ile modern teknolojilerin kullanıldığı hayvan yetiştirme ve süt tesisinde incelemelerde bulundu.
Holstein ve simental cinsi ineklerin bulunduğu çiftlikte süt sağımının, yem dağıtımının ve temizliğin robotlarla yapıldığını kaydeden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, süt analizlerinin ve tahlillerin de çiftlikte yapıldığını belirtti.
Profesyonel bir şekilde çalışan çiftliğin, çevre kirliliğine neden olmayan bir altyapısının olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Çiftlikte 3 kişi çalışıyor. Profesyonel bir hizmete rağmen az insan gücüyle maliyetlerin düşürüldüğü için et fiyatları da Türkiye`ye oranla oldukça ucuz" dedi.
Çevreye herhangi bir zararı bulunmayan tesisin modern teknolojinin her türlü imkanından yararlandığını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, "Hayvanların gübresi, altlarındaki ızgaralardan aşağıya dökülüyor. Oradan da su vasıtasıyla hemen yan tarafındaki biyogaz tesislerine aktarılıyor, biyogaz tesislerinde ise tekrar enerjiye dönüştürülüyor" şeklinde konuştu. Tesisin sahibini Balıkesir`e davet eden Başkan Yılmaz, tesisi başarılı bulduklarını söyledi.
Balıkesir Kırmızı Et Üreticileri ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek "Tamamen modern teknolojiyi kullanan çiftlikteki hayvanların verimliliği yüksek seviyede. Balıkesir`de de benzer çiftliklerimiz var ama bunların sayısını daha da arttıracağız. Et fiyatları, maliyeti düşük olduğu için Türkiye`ye göre daha ucuz. Süt fiyatlarında ise Türkiye ile başa baş.” dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli