Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Karesi Atık Getirme merkezi törenle hizmete girdi

Karesi Atık Getirme merkezi törenle hizmete girdi

Karesi Belediyesi, Balıkesir’in ilk Atık Getirme Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar 14 grup atığın kabul edileceği merkez sıfır atık ile doğaya da nefes olacak.

Karesi Belediyesi, Balıkesir’in ilk Atık Getirme Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar 14 grup atığın kabul edileceği merkez sıfır atık ile doğaya da nefes olacak. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katkılarıyla Karesi Belediyesi Üçpınar Mahallesi’ndeki Temizlik İşleri Müdürlüğü alanı içerisinde inşası tamamlanan Katı Atık Getirme Merkezi törenle açıldı. 
Törenin açış konuşmasını yapan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan tesisin Balıkesir’de bir ilk olduğunu açıkladı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’da bir konuşma yaparak, Katı Atık Tesisi’nin Balıkesir’in bazı konulara nasıl baktığının göstergesi olduğunu söyledi. 
Açılışta bir konuşma da AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik yaptı. 
Karesi Belediyesi’nin örnek çalışmalara imza attığını hatırlatan Çelik, “Balıkesir’de bir ilçe belediyesi ilk defa böyle bir tesis yapıyor. Böyle bir bilinç ortaya koyuyor. Tüm şehre bu şekilde örnek olmuş oluyor. Bir plastiğin denizde yok olması için tam 100 yıl geçmesi gerekiyor. Biz onu çevreye atıp, zararlı bir unsur olarak bulundurmak yerine, geri alıyoruz, tekrar ekonomiye kazandırıyoruz. Çevreyi kirletmeyerek de öncü oluyoruz.” dedi. 
Açılış töreninde son olarak ise Balıkesir Valisi Hasan Şıldak söz aldı. 
Örnek tesisinin Balıkesir’e öncü olması temennisinde bulunan Vali Şıldak, “Artık ülkelerin kalkınmışlık düzeyi, gelişmişlikleri sadece ekonomik gelir seviyesi, yani Milli Gelir ile ölçülmüyor. Milli gelirin yanı sıra çok önemli göstergeler var. Bunlardan biri de çevreye olan duyarlılık. Çevrenizi koruyabiliyorsanız, geliştirebiliyorsanız, gelecek nesillere huzur içinde, daha da geliştirerek, eskisinden daha iyi şartlarda intikal ettirebiliyorsanız gerçekten gelişmişliğin temel ölçütlerinden birini yakalamış oluyorsunuz. Burada da onu görüyoruz. Katı Atık konusunda ülkemizin örnek, ihtiyaç duyduğu girişimlerden biri bu güzel anlamlı yatırımla burada hayat bulmuş oluyor. Çevre ve Şehircilik bakanlığımızın desteği ile örnek alınması gereken bir tesis” diye konuştu. 
Vali Hasan Şıldak’ın konuşması ardından Karesi İlçe Müftüsü Hasan Canlı dua okutturdu. 
14 Grup atık kabul edilecek 
Merkez’de çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına 3102 metrekarelik alana sahip tesiste kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar 14 grup atık kabul edilecek. Yapılan Atık Getirme Merkezi sadece vatandaşlarımıza atıklarını getirebilecekleri bir tesisten çok daha fazlasını vaat ediyor. Vatandaşlar atıklarını isterlerse kendileri, isterlerse de Karesi Belediyesi İletişim Merkezi’ni arayarak atıklarını bulundukları adresten aldırabilecekler. Tesiste ilerleyen süreçte çevre bilincini arttırmak amacıyla özellikle öğrencilere yönelik çeşitli sıfır atık etkinlikleri ve seminerler düzenlenecek. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı