Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Karesi Atatürk Evi 10 Kasım’da ziyaretçi akınına uğradı

Karesi Atatürk Evi 10 Kasım’da ziyaretçi akınına uğradı

Karesi Atatürk Evi’ni 1 yılda 70 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Karesi Atatürk Evi’ni 1 yılda 70 bini aşkın kişi ziyaret etti. 
Karesi Belediyesi'nce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olarak inşa ettirilen Karesi Atatürk Evi'ni, 1 yılda ziyaret eden kişi sayısı 70 bini geçti. Ayrıca 10 Kasım nedeniyle ziyaret edenlere ise Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk hediye edildi. 
Karesi Belediyesi tarafından 2021 yılı 10 Kasım’ında hizmete açılan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olan Karesi Atatürk Evi'ni 1 yılda 73 bin kişi ziyaret etti. Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin yıldönümü olan 10 Kasım nedeniyle Karesi Atatürk Evi’nde anaokulu öğrencilerinin katılımıyla anma töreni düzenlenirken, gün boyunca ziyaret edenlere ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk adlı eseri hediye edildi. 
Karesi Atatürk Evi’nde neler var? Karesi Atatürk Evi’nin bahçesinin öğrencilerin etkinlik ve törenleri için uygun planlanması ile birlikte, içerisinde: Atatürk ve Milli Mücadele ve Devrimleri, Atatürk ün Doğa Sevgisi, Atatürk ve Çocuk, Atatürk ün Balıkesir Ziyaretleri, Şehitler Anı Alanı, Zübeyde Hanım Anı Alanı, Son Kurşun Koleksiyonu Sergisi, Balıkesir ve Kuva-yi Milliye Odası, Gösterim Odası, Kütüphane ve Özçekim Odası gibi bölümler bulunuyor. 
Haber Merkezi
 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı