Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Karesi Belediyesi Kültür ve Sanat Evi açıldı

Karesi Belediyesi Kültür ve Sanat Evi açıldı

Balıkesir´deki Medeniyet Mirasının Anıtsal yapılarından Yıldırım Beyazıt Külliyesi İmarethanesi, Karesi Belediyesi tarafından restore edilerek Karesi Belediyesi Kültür Sanat Evi" olarak hizmete açıldı.

Balıkesir´deki Medeniyet Mirasının Anıtsal yapılarından Yıldırım Beyazıt Külliyesi İmarethanesi, Karesi Belediyesi tarafından restore edilerek Karesi Belediyesi Kültür Sanat Evi" olarak hizmete açıldı.
Karesi Belediyesi´ne tahsis edilen Yıldırım Beyazıt Külliyesi İmarethanesi tarihsel mirasın ruhuna uygun bir şekilde restore edilerek Balıkesirlilerin hizmetine sunuldu.
Karesi Belediyesi Kültür Sanat Evi"nin açış konuşmasını yapan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Karesi Belediyesi olarak tarihi ve kültürel mirasa sahip çıktıklarını söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´da yapılan çalışmadan dolayı Başkan Orkan´a teşekkür etti.
Açılışta AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik´te bir konuşma yaptı. Balıkesir´in uzun zaman kendi tarihine yabancı kaldığını söyleyen Çelik, ?Balıkesir´de koca bir hazine var, koca bir tarih var. Bunu biliyoruz ama yaşatmazsak bir sonraki kuşakta kayboluyor. Bizim evlatlarımızın bunlardan haberi olmuyor. Kurtuluş Savaşı´nda Balıkesir´de neler yaşanmış. Bu kentin geçmişinde neler var. Ne kahramanlıklar, fedakârlıklar var. Hâlbuki bizim bunu yaşatmamız ve sonraki kuşaklara da aktarmamız lazım.? dedi.
Son olarak Balıkesir Valisi Hasan Şıldak´ta bir konuşma yaparak, tarihi yapıyı kent yaşamına kazandıran Başkan Orkan´a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Karesi İlçe Müftüsü Hasan Canlı dua okuttu. Duanın ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek "Karesi Belediyesi Kültür Sanat Evi"ni gezdiler. Protokol üyeleri ayrıca Kültür Sanat Evi´nde Balıkesirli sanatçılar tarafından beğeniye sunulan tezhip sergisini de gezdiler. Tezhip sergisi hafta sonuna kadar açık kalacak.
"Karesi Belediyesi Kültür Sanat Evi" olarak hizmet verecek olan tarihi yapının açılışına Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, meclis üyeleri, muhtarlar, müdürler, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı