Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

"Karayolu Trafik Haftası" Bandırma`da da kutlandı

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı: "Alkollü olarak araç kullananın teröristten farkı yoktur"

Karayolu Trafik Günü ve Karayolu Trafik Haftası Bandırma`da da törenle kutlandı. Cumhuriyet alanında, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Jandarma Konutanı Yüzbaşı Murat Yılık ve Askerlik Şube Başkanı Personel Binbaşı Coşkun Samastı`nın da bulunduğutörende ilk konuşmayı Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Osman Demirci yaptı. Demirci, 2014 yılı içinde, Bandırma Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Bölge Trafik Müdürlüğü`nün görev alanları içinde toplam 47.480 motorlu araç ve 62.389 sürücü belgesi verildiğini, 954 kazaa müdahale edildiğini, bu kazalarda 7 kişinin yaşamını yitirip 663 kişinin yaralandığını, 868 sürücü belgesinin ise geçici olarak geri alındığını açıkladı. Ardından konuşan Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ise vatandaşların, yalnız trafik değil, her konuda kendilerini, kendi elleriyle tehlikeye atmamalarını isterken, şunları söyledi:
"Araçlarımızı hızlı kullanmayalım. Aracımızı alkollü durumda kullanmayalım. Alkollü durumda araç kullananların teröristten farkı yoktur. Çünkü terörist de insanın canına, malına kasteder, alkollü araç kullanan da. Bu nedenle alkol ve uyuşturucu kullanarak araç kullananların, teröristten farkı yoktur. Ülkemizdeki kazaların % 60`ının alkol ve uyuşturucu alarak direksiyon başına geçenlerden kaynaklandığını istatistikler ortaya koyuyor."
9 ve 10. sınıflar arasında, "Karayolu Trafik Günü ve Karayolu Trafik Haftası" dolayısıyla açılan ir yazma yarışmasında birinci olan, Yavuz ultan Selim Anadolu Lisesi öğrencisi Damla Zeybek`in şiirini seslendirmesinden sonra "yılın örnek trafik polisi" seçilen Şenol Acar, "yılın örnek jandarma trafik tim personeli" seçilen Volkan Gaydan ve "yılın örnek sürücüsü" seçilen Türker Karapınar`a ödülleri üst düzey protokol tarafından verildi. Tören, standların gezilmesi ve lokma ikramı ile sona erdi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı