Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Karayolu kenarındaki Reklam tabelaları kaldırılıyor

Karayolu kenarındaki Reklam tabelaları kaldırılıyor

Karayolları ekipleri yol kenarlarındaki reklam tabelalarını kaldırıyor.

Karayolları ekipleri yol kenarlarındaki reklam tabelalarını kaldırıyor.
Yönetmelik gereğince karayolları sınırı içerisinde kalan reklam tabelalarının sökülmesine başlandı.
Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü 146. Şube Bandırma Şefliği tarafından, Erdek - Bandırma Karayolu üzerinde bulunan ve yolun 50 metre uzağında bulunmayan reklam tabelaları tek tek sökülüyor.
Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, hizmet alanı kapsamındaki Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Kütahya ve Yalova illerindeki devlet ve il yolları üzerinde yapılan kontrollerde izinsiz tabela ve levhalar bulunduğunu tespit etti. 
İzinsiz tabelaların sahiplerine, tabelalarının kaldırılması için yapılan uyarıların ardından tabelalarını kaldırmayan işletmelere ait tüm reklam tabelalarının, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü 146. Şube Bandırma Şefliği Karayolları çalışanları tarafından sökülmesine başlandı.
Karayolu kenarındaki reklam tabelaların sökülmesi ile ilgili açıklama yapan karayolları çalışanları, "2918 Sayılı karayolları trafik kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan ve halen yürürlükte bulunan yönetmenlik esasları doğrultusunda Erdek - Bandırma Karayolu üzerinde bulunan ve yolun 50 metre uzağında bulunmayan reklam tabelalarının sökülmesine başlandığını bildirdi.
Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Bekir Koç imzasıyla yayınlanan bildiride şu açıklamaya yer verildi: "Bölge Müdürlüğümüz hizmet alanı kapsamındaki, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Kütahya ve Yalova illerindeki devlet ve il yolları üzerinde yapılan kontrollerde, meskun mahal sınırları içersindeki Devlet ve il yollarında Büyükşehir ve şehir belediyelerinden izinli ve izinsiz, belediyelerin kendi reklam panoları ve şahıs ve şirket levhaları, meskun mahal sınırları dışındaki Devlet ve il yollarında kişi ve şirketlere ait izinsiz reklam levhaları olduğu tespit edilmiştir. Bölge yol ağımız içersindeki izinsiz reklam tabela sahiplerinin tümüne resmi tebligat yapılmıştır. Karayolları kamulaştırma sahaları içinde ve dışında izinsiz konulan reklam levhaların sahiplerine gerekli resmi tebligat yapılmasına rağmen ilgilileri tarafından yerlerinden kaldırılmayan tabelalar kurumumuza bağlı işçiler tarafından kaldırılmaktadır."                 
Koç: "Yönetmelik hükümleri uygulanıyor"
Koç, "2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan ve halen yürürlükte bulunan yönetmelik esasları doğrultusunda, 13 A/B,14,16 ve 17 maddelerine göre levha sahiplerine yapılan tebligatın gereğini yerine getirmeyenler hakkında, yönetmenlik hükümleri uygulanacaktır. Karayollarında sürücülerin dikkatini dağıtarak yol, trafik, can ve mal emniyetini tehlikeye düşüren, ayrıca çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan bu durumun önlenmesi konusundaki çalışmalarımız aralıksız devam edecektir." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli