Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Karayolları Programa aldı

Karayolları Programa aldı

Kapıdağ yarım adasını çevreleyen 120 km lik yolun Köy Hizmetlerinden karayolları programına alınmasına ilişkin talepe, 15 lik onay geldi.

Kapıdağ yarım adasını çevreleyen 120 km lik yolun Köy Hizmetlerinden karayolları programına alınmasına ilişkin talep`e, %15 lik onay geldi.
Karayolları genel müdürlüğü onayı ile Düzlerdeki eski kamplar yolu yanı sora Erdek-Ocaklar ve Narlı köyüne kadar mevcut 17 km lik yolun Karayolları proğramına alınması kararlaştırıldı.
Karayolları genel müdürlüğü tarafından onanarak programa dahil edilen yolun genişletilmesi, bakım ve onarımı için gerekli ödeneğin sağlanarak sezon öncesi çalışmaların tamamlanmasına ilişkin protokol bölgede sevinçle karşılandı.
Kapıdağ yarım adasının önemli bölümüne canlılık kazandıracak karayolu proğramı önümüzdeki günlerde başlanacak altyapı çalışmaları ile sezon önce bitirilmesi planlanırken Ocaklar ve Narlı hizmeti gecikmiş olarak hakkın teslilmi olarak değerlendirdi.
Ocaklar Belediye başkanı Hüseyin Durak Sosyal ve ekonomik anlamda ele alınması halinde gelişmiş dünya ülkelerinde Turizm`in öncelikli yatırım proğramı içersinde yer aldığına işaret ederek, Ülkemizde butür önceliklerin göz ardı edildiğini söyledi.
 Özellikle yaz sezonunda Ocaklar ve Narlı`nın 50-60 bin tatilciye ev sahipliği yaptığını belirterek bu Ekonomik potansiyelin en öncelikli yatırım kalemini Karayolunun oluşturduğunu söyledi.,
Başkan Hüseyin Durak; ``Dünya`nın önemli ülkelerinde ekonomik kalkınmasına öncelik oluşturduğu ``Bacasız sanayii`` Turizm`e yaptığı alt yapı yatırımlarını gıpta ile izlemekteyiz, Bölgemiz deniz Turizmi yanı sıra, Ören yerleri, Yürüyüş parkurları ve eşsiz avsporu olanaklarına sahip olmasına karşı alt yapı imkansızlıkları bizleri çaresiz bırakmaktadır.``
  `` Ülkemiz doğal bir cennet, avantajlarımız saymakla bitmez ancak kısır döngü içersinde, zaruri altyapı beklentilerinin ötelenmesi çaresizliğimizi 45 günlük yaz proğramı içersine hapsetmektedir.``
``Umarız Karayolları gelecekte Turizm`de önemli bir coğrafyayı oluşturan Kapıdağ`ın tamamını proğrama alır, bölge topyekün Turizm kalkınmasında aşama kaydeder.`` dedi. Durak karayollarının 17 km lik Erdek Narlı yolunun proğrama almasının önemli bir karar olduğunu belirterek, Bölgenin bu öncelikten önemli ölçüde istifade edecegini söyledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli