Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Karayolları da akaryakıt indirimi istiyor

Karayolları da akaryakıt indirimi istiyor

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar: Biz de, deniz ve hava yolları ulaşımında uygulanan akaryakıt indirimini istiyoruz

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Acar, "Deniz ve hava yolları ulaşımlarında akaryakıt için yapılan indirim, mutlaka karayolu ulaşımına da uygulanmalıdır" dedi. Devletin, akaryakıt ücreti indirimini yalnızca deniz ve hava yollarına uygulamasının haksız rekabete yol açtığına dikkati çeken Acar, şunları söyledi:
"Üstelik deniz ve hava yolları için uygulanan akaryakıt indirimi, vatandaşın ulaşım için ödediği paralara da yansımamakta, kişi ve kuruluşların cebine giderek, onların daha da zenginleşmelerine neden olmaktadır. Hâlen, Türkiye`deki ulaşımın ortalama yüzde 90-95`i karayolları ağıyla gerçekleşmesine karşın bu haksız rekabetin giderilmesi için devlete 10 yıldır yaptığımız başvurular sonuçsuz kalmaktadır."
1948 yılından beri hizmet vermekte olup, hâlen 1050 üyesi bulunan Odada, 2002 yılından bu yana başkan olarak görev yapan Ali Acar, devletten akaryakıt ücreti indiriminin yanı sıra adaletli bir vergi sistemi de beklediklerini vurgularken, ayrıca ticari araçların sayısının da arz-talep dengesine göre belirlenmesi gerektiğini belirtti.
Bandırma`da hâlen 45 taksi durağında 290 taksi, Edincik`te1 taksi durağında 4 taksi bulunduğunu, Bandırma`da trafiğe kayıtlı 44 bin araç olduğunu açıklayan Acar, Bandırma`nın en önemli sorunlarından birinin ise trafikte yaşandığına işaret ederken, şöyle konuştu:
"Bandırma yerel yönetimi, bu konuya büyük özen göstermek zorundadır. Eğer bu trafik keşmekeşi sürerse, 10 yıl içinde, araçla Bandırma`nın cumhuriyet alanı yöresine gelmek mümkün olmayacaktır. Çünkü bu bölgede trafik tamamen tıkanacaktır. Bu nedenle belediyenin, çoğunluğu kent merkezinden uzak olmak üzere Bandırma`ya çok sayıda otoparklar kazandırması, kent içinde, yolun her iki kenarında bulunan otopark uygulamasına ise son vermesi gerekmektedir."
Odanın yaptığı yeni hizmet binası hakkında da bilgi veren Acar, şunları söyledi:
"Yeni hizmet binamızın yapımı 2011`de başlayıp, bir yıl içinde, 2012`de bitti. Yeni binanın içinde idari bölümün yanı sıra 600 sandalyelik bir düğün salonu da var. Bu salonu üyelerimiz dışındaki kişilere cuma-cumartesi-pazar günleri için 4 bin, salı-çarşamba-perşembe günleri için ise 3 bin liraya veriyoruz. Üyelerimize ait düğünler için, yüzde 50 indirim uyguluyoruz."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli