Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Karakuş Güven Tazeledi

Karakuş Güven Tazeledi

Karakuş: Kooperatif ortakları için her zaman hizmete hazırım

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kong resi yapıldı.
Kongrede, mevcut başkan Mustafa Karakuş oy birliğiyle Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi`nin başkanlığına seçildi.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi`nin kongresi Pazar günü Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda yapıldı.
47. Olağan Genel Kurul olarak açıklanan kongrenin Divan Başkanlığına Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Erol Ayvaz, divan katipliğine Gönen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Yalama ile Dursunbey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Kolukısa getirildi.       
Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede, konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, kendilerinin kooperatif ortaklarına hizmet etmek üzere burada olduklarını söyledi.
Göreve geldiği 2010 yılında kooperatifin kredi veremeyen kooperatifler arasında olduğunu hatırlatan Karakuş, ciddi, disiplinli, kararlı ve cesur adımlar atarak kongre tarihinden iki ay gibi kısa bir süre sonra 10 Mayıs 2010`dan itibaren Erdek Esnaf Kefaletin kredi vermeye başlayan kooperatifler arasına girdiğini açıkladı.
Şubat ayından itibaren kredi limitinin 70 bin liraya yükseldiğine değinen Karakuş, amaçlarını kredi üst limiti olan 125 bin liraya ulaşmak olarak vurguladı.
Bu limite ulaşabilmek için ortakların kredilerini ödeme tarihlerinde ödemelerinin gerektiğine dikkat çeken Karakuş, görevde oldukları sürece ortaklara kredi desteğinde bulunmaya devam edeceklerini ifade edip, kongreye katılarak kendilerine destek veren misafirlere ve ortaklara teşekkür etti.
Daha sonra gündemde bulunan yer alan faaliyet, denetim, bilanço, 2013 yılı bütçesi ve gelir gider durumu ve 2014 yılı tahmini bütçesi okundu. 2014 yılı tahmini bütçe 470 bin lira olarak oy birliği ile kabul edildi.
Mustafa Karakuş`un listesinden yönetim kuruluna (asil) şu isimler girdi: Mustafa Karakuş, Hüseyin Avlar, Tahsin Ülgay, Süleyman Ocak, Hüseyin İşçi.
Yönetim Kurulu Yedek: Şaban Filiz, Mustafa Eker, Vehbi Akalın, Ergün Doğan ve Atilla Tutucu`dan oluştu.
Denetim Kurulu Asil: Fikri Başar, Hasan Mor.
Denetim Kurulu Yedek: Sebahattin Çeken, Mustafa Kaynak
Bölge Birliği Temsilcisi Asil üyeler: Mustafa Karakuş, Hüseyin Avlar, Tahsin Ülgay.
Öte yandan, kongreye Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fatih Payal ile S.S. Erdek küçük Sanayi Sitesi başkanı Osman bulut ve çevre ilçelerin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan ve yöneticileri katıldı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli