Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Karakuş, güven tazeledi

Karakuş, güven tazeledi

S.S. Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, 51. Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü Erdek Öğretmenevi Konferans Salonu´nda yapıldı.

S.S. Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, 51. Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü Erdek Öğretmenevi Konferans Salonu´nda yapıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan kongrede mevcut başkan Mustafa Karakuş´un tek listeyle seçime gidilen genel kurulda Karakuş, yeniden başkanlığa seçildi.
Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Karakuş, 1966´dan bu yana esnafa maddi yönden destek olan bu kurumda görev yapan ve gönül verenleri saygıyla andığı belirterek, ?Aramızdan ayrılanları da rahmet ve minnetle anıyorum? dedi.
?Şu günlerde ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozan terör olaylarını kınıyorum? diyerek konuşmasını sürdüren Karakuş, devamında şunları kaydetti: ?Afrin Operasyonunda cansiperane bir şekilde toprak bütünlüğümüzü koruyan Mehmetçiğe güç kuvvet. Şehit olanlara Allah´tan rahmet geride kalan kederli ailelerine başsağlığı, ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Genel kurullarda geçmiş çalışma döneminin muhasebesi çıkartılır, kazanılan deneyimlerle yeni koşullar değerlendirilir,ve bu değerlendirmelerin ışığında yeni çalışma dönemine ışık tutacak kurumsal hedefler belirlenir. Dolaysıyla her genel kurulun topluma yeni dinamikler katması gerekir. Güçlü Esnaf ve Sanatkar sloganı ile esnaf ve sanatkarımızın dükkanlarını bereketlendirmeye, yüzlerini güldürmeye yeniden talip olduk. 

Esnaf ve sanatka-rımızın alın teri ile güçlendik. Onların emeği, azim ve kararlılığı ile her zaman ayakta durduk durmaya devam edeceğiz. En uygun faiz oranlı krediler kooperatifler aracılığı ile esnaf ve sanatkara veriliyor. Bilindiği gibi merkez birliğimizin girişimleri sonucunda kredi faiz oranları vadesi 1 yıla kadar olan kredilerde % 4, vadesi 1 yıldan fazla olan kredilerde ise % 5 olarak devam etmektedir. Esnaf ve sanatkara hizmet etmek için kendilerini görevli sayan esnaf ve sanatkarımızın çalışma şartlarını çok iyi değerlendiren onların sorunlarına çözüm arayan, TESKOMB Genel Başkanımız A.Kadir Akgül´e, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya Bölge Birliği Başkanımız Erol Ayvaz ve yönetim kuruluna, Bölge Birliği Müdürü Figen Munis´e, Erdek Halk Bankası Müdürü Hüseyin Sevkan Demirtaş ve personeline, meslek odalarımızın değerli başkanlarına, esnaf ve sanatkara hizmet etmek için kendilerini görevli sayan herkese kurullarım adına teşekkür ederim.?
Kongreye; Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erol Ayvaz, Erdek Halk Bankası Müdürü Hüseyin Sevkan Demirtaş, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Canbaz, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aydın Tekin ve mahalle muhtarları katıldı.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yeni yönetimine Mustafa Karakuş, Hüseyin Avlar, Bülent Tetik, Hasan Mor ile Şaban Filiz seçilirken, denetim kuruluna ise Ufuk Kayan ile Savaş İşler seçildi. Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Karakuş güven tazeledi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli